Hundra år av gränsöverskridande möten i Sigtuna - | Konferensvärlden
Sigtunastiftelsen
Sigtunastiftelsen
Sigtunastiftelsen
Bröllop & fest på Sigtunastiftelsen.
Sigtuna stiftelsen
Med Sveriges största privata bibliotek i sin ägo och med möjlighet till såväl tyst meditation som många informella mötesytor i och omkring de vackra husen, erbjuder Sigtunastiftelsen ytterligare en dimension på konferensen.
Foto: Magnus Aronson
Sigtunastiftelsen
Stora salen
Sigtunastiftelsen
Sigtunastiftelsen
Reportage > Hundra år av gränsöverskridande möten i Sigtuna

Hundra år av gränsöverskridande möten i Sigtuna

Konferenspärlor I en helt unik miljö, i idylliska Sigtuna, men ändå så nära storstaden och Arlanda flygplats, har Sigtunastiftelsen skapat en lugn mötesplats, där dialogen står i centrum och omvärldens brus försvinner.

3 mars 2017, uppdaterad: 22 maj 2019

Konferenser, bröllopsfester, dagar för avkoppling, kultur, stillhet eller utbildning. Redan år 1917, när Sigtunastiftelsen grundades, var visionen att erbjuda en plats för dialog och öppenhet.

Tiderna förändras men ambitionen är densamma – här välkomnas alla gäster till en stillsam plats för gränsöverskridande möten.

Stadsvandra i vackra Sigtuna

Sigtunastiftelsen ligger i centrala Sigtuna – Sveriges första stad – med promenadavstånd till Mälaren och Stora gatans små caféer och butiker. Anläggningens unika miljö för tankarna till såväl italienska kloster som till en medeltida borg. Här kan man verkligen tala om ett lugn som sitter i väggarna och det är något som man tagit fasta på i sin konferensverksamhet.

Vi har hundra års erfarenhet av att arrangera möten, men samtidigt finns alla moderna faciliteter som krävs för en lyckad konferens, kombinerat med en atmosfär som stimulerar till både kreativitet och eftertanke, berättar Karin Assarsson, som ansvarar för hotell- och konferensverksamheten på Sigtunastiftelsen.

Dialogen i centrum

Med Sveriges största privata bibliotek i sin ägo och med möjlighet till såväl tyst meditation som många informella mötesytor i och omkring de vackra husen, erbjuder Sigtunastiftelsen ytterligare en dimension på konferensen.

Att prioritera mötet mellan människor och den djupa dialogen är något som vi hela tiden har tagit fasta på i vår verksamhet. En gäst hos oss får med sig så mycket mer - helt enkelt en djupare upplevelse - än man oftast får på en vanlig konferensanläggning, förklarar Karin Assarsson.

Stark värdegrund i unik atmosfär

Den som kommer till Sigtunastiftelsen som konferensgäst idag möter därför inte bara en fullfjädrad konferensanläggning, präglad av kvalitets- och miljömedvetenhet, utan också en unik atmosfär och en verksamhet som vilar på en väldigt speciell värdegrund och där man gör allt för att minimera omvärldens brus.

- Här hos oss å Sigtunastiftelsen får man möjlighet att uppleva en miljö och ett sammanhang som utmanar till reflektion kring hela människan i liv och arbete. Varför inte pröva att inleda konferensdagen med ett kortare meditationspass i vårt tysta rum Kryptan? En stunds reflektion och eftertanke efter en kreativ process kan vara ovärderlig när det sedan är dags att fatta viktiga beslut, konstaterar Karin Assarsson avslutningsvis.

Fakta:

Sigtunastiftelsens första ledare, Manfred Björkquist, ville skapa en plats och ett sammanhang för dialog kring viktiga existentiella och humanistiska samtidsfrågor. Sigtunastiftelsen har idag tre verksamhetsområden: Hotell & Konferens, Kultur & Bildning och Forskning & Utveckling.

Hotellet erbjuder 62 rum med 94 bäddar, vart och ett inrett med personlig prägel. Här finns också ett tjugotal konferenslokaler i skilda storlekar och med olika karaktär och planlösning.

Sigtunastiftelsen välkomnar både större och mindre konferenser. Närheten till Arlanda och Uppsala gör att Sigtunastiftelsen har ett idealiskt läge för många multinationella företag och grupper med anknytning till universitet, utbildning och forskning.

Läs mer om Sigtuna Stiftelsen på Konferensguiden.se och boka din nästa konferens här! Vi erbjuder kostnadsfri bokningshjälp!Se alla inom temat här

Senaste i Reportage


Erbjudanden

Till alla erbjudanden »

Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.