Idrottsarena med oändliga möjligheter - | Konferensvärlden
Reportage > Idrottsarena med oändliga möjligheter

Idrottsarena med oändliga möjligheter

Stora möten Med möjlighet för över 2?000 personer att kongressa eller konferera samtidigt, och med en restaurangkapacitet som innebär att 1 200 gäster kan serveras på 20 minuter, satsar Helsingborg Arena högt.

Text: Anna Hansen

12 oktober 2012, uppdaterad: 17 juni 2013

Den 30 november invigs nya Helsingborg Arena. Arenan är framför allt en satsning på den lokala bredd- och elitidrotten, och de fem fullstora inomhusplanerna är tänkta att bli stadens nya huvudarena för inomhusidrott, med alltifrån innebandy och handboll, till gymnastik och drill. Inom arenakomplexet, som även omfattar Idrottens Hus från 1957, ryms också lokaler för bordtennis, brottning, bågskytte, pistolskytte, tyngdlyftning, boxning, fäktning samt tre kampsportslokaler med bland annat judo och karate.

Inbokade evenemang
Men ambitionen stannar inte vid det rent idrottsliga. De 22 000 nya kvadratmetrarna kommer även att användas för konserter, shower, branschmässor, kick-offer och konferenser. Redan idag har man ett antal stora evenemang inbokade, med start i början av nästa år och så långt som fram till 2016, då EM i handboll för damer kommer att gå av stapeln i Helsingborg.

– Och under första halvan av 2013 kommer vi att arrangera såväl Kristdemokraternas partistämma som fitness-, företags- och antikmässor, berättar Mattias Linell, VD för Helsingborg Arena.

Efter att de första tankarna på en ny arena väcktes år 2005, sattes byggandet igång för två år sedan. Och inte bara är man nu klar med bygget på utsatt tid, utan det helägda kommunala aktiebolaget som ska driva arenan har också lyckats komma under den budget på 400 miljoner kronor som sattes när projektet ursprungligen drogs igång.  

– Tack vare en realistisk kalkyl och en skicklig projektledning som hela tiden haft en bra kostnadskontroll kan vi nu konstatera att detta projekt har gått helt enligt plan och blivit mycket lyckat, förklarar Mattias Linell.

Toppkrögare till restaurangen
I den stora arenabyggnaden har man även byggt en stor restaurang med totalt 300 platser varav 130 stycken inne i arenan. Restaurangen drivs av toppkrögaren Per Dahlberg som även driver Gastro i Helsingborg, en gourmetrestaurang som utnämnts till en av Sveriges bästa krogar. Vid idrottsevenemang kommer Helsingborg Arena att kunna ta emot ungefär 5 000 åskådare och vid konserter och shower nästan ytterligare tusen personer. Och när nu den sista finputsningen har gjorts är det snart dags för invigning.

Fredagen den 30 november fylls arenan under en stjärnspäckad galakväll som leds av två av Sveriges största tevepersonligheter; Tina Nordström och Peter Settman. I showens digra artistuppbåd märks namn som Veronica Maggio, Robert Wells, Sanne Salomonsen, Eric Saade, Sarah Dawn Finer med flera. Och detta är en kväll som Mattias Linell ser fram emot mycket.

– Vi är oerhört stolta att äntligen kunna få fira invigningen av vår nya fina arena, och jag är övertygad om att det kommer att bli en fantastisk helkväll för alla helsingborgare, avslutar han.

Konferera i Helsingborg Arena
• Tio parallella seminarielokaler för 50–500 personer.
• Möjlighet för ytterligare sex seminarielokaler på Idrottens hus, samt Olympia inom två minuters gångavstånd.
• Möjlighet till kongresser för över 2 000 personer.
• Plats för upp till 1 500 matgäster i samma lokal.
• Utställningsytor i foajén på två plan, totalt 2 200 kvadratmeter.
• Egen scen, ljudanläggning samt fyra LED-skärmar på totalt 72 kvm.Se alla inom temat här

Senaste i Reportage


Erbjudanden

Till alla erbjudanden »

Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.