Innovativa möten bland teknikens under - | Konferensvärlden
Reportage > Innovativa möten bland teknikens under

Innovativa möten bland teknikens under

Visst är det något särskilt med museer? Nya insikter och kunskaper liksom ligger i luften, redo att insupas. På Tekniska museet i Stockholm finns det möjlighet att kombinera en visning med möte, event och utmaningar av alla de slag.

Text: Matilda Andréasson

22 maj 2012, uppdaterad: 17 juni 2013

På Tekniska Museet pågår nu utställningen 100 innovationer. Utställningen, som är museets största egenproducerade utställning någonsin med sina 2 000 kvadratmeter, öppnade den 25 februari och kommer att pågå under flera år framöver. Svenska folket, både vuxna och barn, har genom en undersökning fått välja ut sina 100 favoritinnovationer, och efter hand som besökarna röstar fram ytterligare innovationer kan också nya komma att ställas ut.

I blickfånget i den stora utställningshallen står en robot som dagligen visar upp de uppfinningar i utställningen som är populärast just nu från ett löpande band, och intill roboten finns en gigantisk vägg av bildskärmar – kallad Hjärnan – där besökarna också kan se dessa uppfinningar. Den interaktiva teknik som styr roboten och Hjärnan tillsammans med ljud och ljus är helt ny i världen. Utställningen visar också andra innovationer än de framröstade, som det virtuella obduktionsbordet, en uppfinning från Linköpings Universitet, där besökarna kan titta närmare på en skadad eller avliden människa i 3D.

I utställningen har museet samarbetat med ett flertal sponsorer som bidragit på olika sätt. Utifrån vilka innovationer svenska folket har röstat fram har man sökt samarbeten med olika företag, som syns i utställningen eller medverkar i programverksamheten. De tydligaste exemplen är kanske roboten som kommer från ABB och det löpande bandet som levererats av Flexlink.

Mediaträning eller femkamp
Förutom sina utställningar har Tekniska museet också event- och konferensverksamhet. 100 innovationer är en mingelvänlig utställning, och en visning kan till exempel kombineras med middag i den stora festlokalen Södra stallet. Det går också att skräddarsy visningar efter gruppers önskemål, som till exempel dramatiserade visningar med historiska karaktärer som guider. För de som vill ha lite action och ett tävlingsmoment under dagen passar utställningen Sport perfekt. Här kan man till exempel genomföra en femkamp i grenar som slalom, rodd och dansmatta. Utställningen är öppen för alla på dagtid, men går också att boka för event efter stängning.

En annan typ av utmaning finns i Studion, där upp till 15 personer till exempel kan spela in ett eget tv-program eller genomföra mediaträning. Studion är byggd i samarbete med Sveriges Television, Sveriges Radio och Svenska Dagbladet, och innehåller tv-studio, en radiostudio och tidningsredaktion. För den som söker en teambuildingaktivitet erbjuds gruppövningen Imperiet. Utmaningen genomförs i mindre grupper, där varje grupp representerar ett nystartat företag. Målet är att driva det så framgångsrikt som möjligt, och ett 20-tal utmaningar runtom på museet sätter olika färdigheter på prov, som fysik, allmänbildning och samarbetsförmåga.

Bland svenskarnas 100 mest populära innovationer
• Antibiotika
• Bilen
• Datorn
• Film
• Skateboard
• Stearinljus
• Pengar
• TV
• Skor
• Vattenrening

(Dessa innovationer valda från www.100innovationer.com i mars 2012.)Se alla inom temat här

Senaste i Reportage


Erbjudanden

Till alla erbjudanden »

Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.