Intimt och personligt på vackra Österlen - | Konferensvärlden
Sköllengården
Sköllengården
Sköllengården
Sköllengården
Sköllengården
Reportage > Intimt och personligt på vackra Österlen

Intimt och personligt på vackra Österlen

Konferenspärlor Mitt på Österlen, på höjden ovanför den pittoreska lilla fiskebyn Brantevik, ligger Sköllengården. En rofylld och intim plats, perfekt för den mindre konferensgruppen som både vill koppla av och uppleva det bästa av Skåne.

Text: Helena Wikström

19 oktober 2023, uppdaterad: 19 oktober 2023

Klassiska skånelängor runt en stenlagd innergård där höns och katter strosar runt, milsvid utsikt över både hav och ängar. Här råder lugnet och stillheten.

– Vi är ett litet och intimt ställe för den mindre gruppen. Vår konferenslokal rymmer 20 personer i biosittning och vi kan erbjuda totalt 24 bäddar, berättar Kristin Starkenberg.

Kristin, hennes man Gustaf och deras två barn flyttade in på Sköllengården 2019. De ville pröva en helt ny livsstil på landet med boende och arbete integrerat. Sköllengården var redan ett etablerat hotell, vars verksamhet hade legat nere ett par år, och de första åren ägnades att återställa det moderniserade hotellet till sitt gamla, genuina ursprung.

– Vi ville få tillbaka charmen med gården, och den mer genuina känslan av Österlen. Vi bor ju här, så det ska kännas som att man kommer hem till oss, fortsätter Kristin.

Sedan ett år tillbaka finns det en restaurang på Sköllengården öppen året om, och i den mysiga loungebaren kan man koppla av med en drink innan maten. I restaurangen njuter du av svenska klassiker och du kan sitta kvar hur länge du vill – här har man sitt bord hela kvällen. På gården finns en vedeldad bastu med havsutsikt och en vintunna där du tar ditt kalla dopp efteråt.

En kort promenad nedanför höjden ligger fiskebyn Brantevik med sina färgglada byhus. I hamnen kan man köpa färsk eller rökt fisk eller den kända Brantevikssillen och havet lockar till både morgon- och kvällsdopp.

– Nedanför oss går Skåneleden med väldigt fin vandring längs havet men vill man göra något mer aktivt så finns det mycket att välja mellan, säger Kristin.

Sköllengården samarbetar med olika aktivitetsarrangörer som bland annat arrangerar surfkurser och hyr ut SUP-brädor, men man kan också rida islandshäst eller hyra den gamla skutan Hoppet och tillbringa några timmar till havs. Eller varför inte gå en chokladpralinkurs och lära sig både grunder och mer avancerade tekniker.

– Här på landet så hjälps vi åt. Vi har fina samarbeten med många lokala aktörer inom många olika områden, men vi ordnar även olika team- och samarbetsövningar hemma på gården, förklarar hon vidare.

Sköllengården bjuder på sig själva, att komma hit är att komma hem till en familj som hittat sin plats i livet. Här kan den lilla gruppen uppleva både kreativiteten och lugnet. Konferensrummet är modernt utrustat och möbleras efter kundens önskemål och bjuder på samma underbara havsutsikt som hotellrummen. En varm och personlig pärla på Österlen – det är Sköllengården.

Sköllengården
Sköllengården ligger i Brantevik på Österlen i Skåne. På gården finns ett hotell med totalt 24 bäddar, en restaurang, bar och en konferenslokal för 20 personer. Här bor du tillsammans med familjen Starkenberg som bjuder både på sig själva och på det bästa från Skåne. En rofylld plats för ostörda kreativa möten med havsutsikt från alla rum.

Taggar/Etiketter
Avskilda möten  Kickoff  Konferens  Natur  Skåne  

Läs vidareSe alla inom temat här

Senaste i Reportage


Erbjudanden

Till alla erbjudanden »

Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.