Japansk gameshow i Stockholm - | Konferensvärlden
Reportage > Japansk gameshow i Stockholm

Japansk gameshow i Stockholm

I samarbete med City Conference Centre Stockholm har Daytrip Stockholm byggt en studio för japansk game show – mitt i city. Hit vill man locka grupper som är sugna på tävling och ett kul, annorlunda avbrott.

10 december 2013,

Text: Sandra Hiort Foto: Patrik Lindqvist

För dig som har sett helt galna japanska gameshower på tv där folk skjuts ut ur kanoner, snurras runt, runt i 190 kilometer i timmen för att sedan ta sig över en hinderbana eller får en hink vatten över sig när de svarar fel på en fråga kan vi direkt säga ”lugn, det är inte vad det här handlar om”. Istället är den nya aktiviteten i City Conference Centre Stockholm, CCC, utformad för att kännas som ett underhållningsprogram med frågesport – med dig och dina kollegor i huvudrollen. I ”Lilla teatern” har Daytrip Stockholm byggt upp en ”tv-studio” där man, med en programledare som värd, tävlar i grenar som Guess Who?, Vad händer sen? och Master Memory. Inspirationen till tävlingarna hämtas från olika tv-program och ännu fler nya grenar kommer att utvecklas framöver.

– Vi ville göra något nytt, kul, unikt koncept som verkligen alla i en grupp kan vara med på, säger Joakim Lublin på Daytrip Stockholm, som tillsammans med kollegan Gustav Hagvall har tagit fram konceptet.

Vill man inte vara med och tävla så går det lika bra att titta på också, studion är byggd så att vara publik kan vara lika underhållande som att delta.

– Som åskådare kan man också vara aktiv med mentometerknappar och fungera som livlina i ”fråga publiken”-moment.

I dagsläget kan man ta grupper på upp till 80 personer men man planerar för ännu större gäng – det finns ytor att växa på, på sikt. Studion finns i City Conference Centre Stockholms lokal ”Lilla teatern” i Folkets- och dansenshus på Banhusgatan, centralt i Stockholm.

– Den här sortens samarbete är helt nytt för oss på CCC men vi fastnade för konceptet och kände snabbt att Daytrip Stockholm var några vi ville samarbeta med, säger Maria Johansson, försäljningschef på CCC.

För City Conference Centre ger det här möjlighet att erbjuda sina konferensgäster en helt ny aktivitet som inte kräver transport utan som finns på plats i huset.

– Eftersom vi också har fullservicerestaurang så kan vi bygga ihop hela paket med konferens, aktiviteter samt mat och dryck – allt under ett tak. Det sparar både transportpengar och tid för deltagarna, säger Maria.

Aktiviteten kan kombineras med allt från öl och korv och champagne och snittar, eller kanske en asiatisk buffé om man vill hålla ett tema. Tillsammans med kunden bygger CCC ihop program efter önskemål. Game show-inslaget kan man lika gärna lägga som en eftermiddagspaus som en festlig kvällsaktivitet, i lokalen kan man hålla till ända fram till 03,00.

Några av tävlingarna:

Guess who – kända personer blurras fram ur en pixlig bild som blir tydligare steg för steg.

Traffic jam – bilbana med radiostyrda bilar där lagen ska ta sig ut ur det näst intill omöjliga trafikkaoset.

Mega quiz – traditionellt musik-quiz, eller låtar som går baklänges, eller andra varianter.

Vad händer sen? – Filmerscener spelas upp och stoppas med frågan ”vad tror ni händer sen?”, lagen gissar.

Foto quiz – Foton på små detaljer tagna från en bekant plats, lagen gissar var det är.

Master memory – memorera så många ting som möjligt tillsammans i laget.

Tävlingarna kan också innehålla turer på segway, gåtor och andra klurigheter.Se alla inom temat här

Senaste i Reportage


Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.