Klassiskt värdskap i moderna lokaler - | Konferensvärlden
IVA Konferenscenter
IVA Konferenscenter
Reportage > Klassiskt värdskap i moderna lokaler

Klassiskt värdskap i moderna lokaler

Mötestrender Ett kort stenkast från vimlet vid Stureplan ligger en av Stockholms mest centrala konferenslokaler, IVA Konferenscenter, i en byggnad som vid förra sekelskiftet var stadens största nöjespalats.

24 september 2015, uppdaterad: 24 september 2015

Kungliga Ingenjörsvetenskapsakademien (IVA) bildades år 1919 och flyttade då in i den pampiga fastigheten på Grev Turegatan, som tidigare huserat alltifrån ett ridhus och tennisbanor till nöjesetablissemanget Tattersall och NK:s möbelavdelning.

En av Akademiens huvuduppgifter är att vara en mötesplats för näringsliv, forskning och politik så behovet av möteslokaler var stort redan från starten. Med tiden växte därför ett effektivt och välutrustat konferenscenter fram för Akademiens medlemmar. Och i början av 1980-talet tog man steget och öppnade upp konferensanläggningen även för andra än de egna medlemsföretagen.

Idag är konferenscentret en av Stockholms mest välbesökta mötesplatser som välkomnar större och mindre företag och organisationer för såväl konferenser och bolagsstämmor som middagar och events.

Saknade tydligt varumärke
Men just eftersom konferensdelen vuxit fram ur IVA:s behov – samtidigt som man stegvis skapat en självständig, utåtriktad verksamhet – hade man de senaste åren konstaterat att det inte existerade någon riktigt tydlig bild av konferenscentrets eget varumärke.

– Det fanns ett behov av att tydliggöra vad IVA Konferenscenter är, vad vi står för, vilken position vi har på marknaden och hur vårt förhållande till IVA ser ut, förklarar konferenschefen Charlotta Svedberg.

Utgångspunkten för arbetet, som inleddes under våren, var dels att försöka förmedla och styra vad man faktiskt ville uttrycka med sitt varumärke, dels att säkra att den interna bilden av IVA Konferenscenter överensstämmer med den bild som omgivningen har.

– Vi har ju en historia som är äldre än de allra flesta i branschen och vi valde att ta avstamp i denna och samtidigt tillföra värden som stämmer överens med vad vi tror på och hur vi vill bli uppfattade, berättar hon.

Fyra kärnvärden
I detta arbete enades man till slut, strax innan sommaren, om fyra kärnvärden som man vill ska genomsyra hela verksamheten: service, trygghet, funktionalitet och tillgänglighet.

– All personal var med vid utvecklandet av den nya varumärkesplanen och att alla i verksamheten känner sig delaktiga i ett sådant här viktigt projekt tror jag är helt nödvändigt för att man sedan ska kunna implementera de nya tankarna och idéerna, menar Charlotta Svedberg.

Och med gemensamma ansträngningar mejslades en vision fram som alla kunde ställa sig bakom. En vision som utgår från det vackra huset med gulddekorerade salonger och en bankettsal med dignande kristallkronor där gourmetmat från intilliggande restaurang Grodan serveras, men som samtidigt huserar den uppskattade Wallenbergsalen med all dess tekniska utrustning.

– Vi enades om att det vi vill förmedla med vårt varumärke är vår dröm om att få kombinera det klassiska värdskapet med moderna lokaler som överraskar. Och vi gör detta genom att erbjuda en unik mötesmiljö i en historisk byggnad mer centralt än någon annan, där besökaren känner att vi ligger i teknikens framkant, avslutar Charlotta Svedberg.

Fakta IVA Konferenscenter
IVA Konferenscenter erbjuder totalt nio konferenslokaler och sammanträdesrum i olika storlekar. Den största hörsalen, Wallenbergssalen, tar upp till 150 personer. De flesta lokalerna vetter mot en lugn och vacker innerträdgård.

Taggar/Etiketter
Konferens  Stockholm  

Läs vidareSe alla inom temat här

Senaste i Reportage


Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.