Konferens med garanterat goda utsikter - | Konferensvärlden
Reportage > Konferens med garanterat goda utsikter

Konferens med garanterat goda utsikter

Turning Torso har gått från ett hett diskuterat bygge till Malmös stolthet. Här är säkerhet ett nyckelord och ett av få sätt att besöka denna spektakulära byggnad är att delta i en konferens. Våning 53 och 54 består nämligen av moderna möteslokaler med utsikt över hela Öresund.

26 oktober 2009, uppdaterad: 28 maj 2013

Av: Kristin Fridholm

Från 54 våningen i det svängda tornet är utsikten minst sagt hissnande.

– En riktigt klar dag kan vi se åtta mil runt omkring oss. Det innebör att vi kan följa färjorna mellan Helsingborg och Helsingör eller skönja Möns klint i fjärran, berättar Jan Andersson, mötes- och eventcenterchef på Turning Torso.

Konferensavdelningen ligger på de två översta våningarna i skyskrapan, 179 meter över havet. Under ligger hyreslägenheter mellan våningarna 52 och 14, följt av kontorslokaler på de undre planen.

Totalt finns plats för 75 konfererande gäster på ena planet och för 120 personer på båda. I varje detalj har HSB som äger fastigheten satsat på en klassisk stil med bekväm och stilsäker inredning. Flexibiliteten i lokalerna är stor med flyttbara väggar och projektordukar i olika vinklar. Stilen är genomtänkt och en spännande detalj som kommer igen är de snedställda vinklarna på fönster, bord, skåp etcetera.

Utöver de större konferenslokalerna finns ett par grupprum anpassade till det lilla mötet eller grupparbetet. Dessutom finns två sviter till uthyrning på våning 45 och 47. Dessa kan användas för övernattning eller för exempelvis ledningsmöten då man vill skapa en lite mer inofficiell miljö.

Säkerhet är ett mycket prioriterar område när det gäller konferenser och andra evenemang som hålls i Torson. Exempelvis är brandsäkerheten exceptionellt hög.
Eftersom brandkårens stegar endast når till våning 12 måste vi ha ett extremt effektivt brandskydd med ett väldimensionerat sprinklersystem som direkt kan släcka en brand, förklarar Jan Andersson.

Men att man satsar på hög säkerhet innebär inte bara skydd för den egna kroppen utan även skydd av exempelvis företagshemligheter och liknande.

– Vi arbetar under sträng sekretess för de kunder som så önskar. Obehöriga tillåts inte in i byggnaden och vår personal är van att hantera exempelvis text- och bildmaterial som inte får spridas. Här kan ett företag hålla möten utan att någon får veta det och det är ju inte så att någon kan gå förbi och titta in genom fönstren direkt, säger Jan Andersson.

I byggnaden intill Turning Torso ligger restaurangen Torso Twisted och härifrån levereras såväl mat som dryck till konferensavdelningen.

– Alternativt kan våra gäster välja att gå ner till restaurangen och äta om de vill ha lite omväxling av miljö. Ibland vill konferensbesökarna även se mer av Västra Hamnen och framför allt då Bo 01-området med sina unika byggnader. Då tar vi hjälp av Malmö Turism som arrangerar visningar, förklarar Jan Andersson.

Sedan Turning Torso började byggas för åtta år sedan har det varit ett både hyllat och ifrågasatt projekt. Designen med den utmanande skruvade formen som skapats av spanske designern Santiago Calatrava fascinerar många och under åren har designintresserade från hela världen kommit för att få en närmare titt på betong- och stålunderverket.Se alla inom temat här

Senaste i Reportage


Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.