Konferens med klös - | Konferensvärlden
Reportage > Konferens med klös

Konferens med klös

Högst upp vid Toppstugan i Orsa Grönklitt ligger Tiger Mountain. Här kan grupper konferera, ha morgonyoga och äta med utsikt över Siljan och parkens fyra Sibiriska tigrar. I huset finns också den riktigt häftiga konferenslokalen Tigerlounge.

6 september 2009, uppdaterad: 28 maj 2013

Text: Astrid Feldreich
Foto: Mats Törnberg

Konferensrummet har två stora glasfönster som vetter ut mot tigrarnas område. När jag knackar på fönstret dyker en nyfiken tiger upp och sätter sin enorma tass mot min hand. I den möteslokalen får man nog räkna med att fokus då och då flyttas från white boarden till en randig svans.

Teambuilding i naturen
I övrigt erbjuder Orsa Grönklitt en mängd olika aktiviteter för grupper. Rovdjursparken är öppet året runt. Den 18 maj var det invigning för världens största isbjörnspark, Polar World. Förhoppningen är att det två nyinflyttade isbjörnarna Wille och Ewa ska öka parkens sammanlagda antal besökare till 200 000 - bara i år. Skoteråkning, möte med vargar, tigermatning, fackelvandring i björnparken, skidåkning, isjakt, kanotutflykter, båt på Siljan, Dalhalla och guldvaskning är några exempel på alla aktiviteter som finns att välja bland. Chansen (eller risken) att få se en del av parkens djur i sin naturliga miljö finns också, eftersom det finns både björn och varg i Orsas skogar.

- Härligast är nästan responsen vi fick av ett av företagen som var här. De hade precis kommit ut från en fonduekväll i Toppstugan och skulle åka snöskoter ner. Det var mörkt ute, snö och stjärnklart. Plötsligt hörde de vargarna yla alldeles intill i mörkret. Det var en särskild upplevelse, säger Lena Marcusson, konferensansvarig på Orsa Grönklitt.

Växande mötesplats
Konferensverksamheten i Grönklitt växer. Rovdjurscentrum och Designtorg Trä, som är en 1 500 kvadratmeter stor anläggning, har plats för upp till 200 personer. Limbygården och Torgny Mogren huset är andra alternativ för lite mindre grupper. Orsa Grönklitt har ingen brist på sovplatser, det finns 2 200 stycken, tack vare att de har en stor skidanläggning med tillhörande stugby. Grupper kan med andra ord välja mellan allt från lyxboende med bastu och jacuzzi till vandrarhem. Det finns också många lägenheter och separata hus att hyra.Se alla inom temat här

Senaste i Reportage


Erbjudanden

Till alla erbjudanden »

Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.