Konferens och fest med klassisk inramning - | Konferensvärlden
Stockholm City Conference Centre
Stockholm City Conference Centre
Stockholm City Conference Centre
Stockholm City Conference Centre
Reportage > Konferens och fest med klassisk inramning

Konferens och fest med klassisk inramning

Stora möten Konferenscenter på dagen, festpalats på kvällen. I Stockholm City Conference Centres exklusiva lokaler är mötet inte slut för att dagen är det. Då är det dags att plocka fram galastassen.

Text: Mia Bornberger

1 mars 2018, uppdaterad: 1 mars 2018

Omfamnad av stadskärnan med allt vad det innebär av shopping, kaféer, restauranger, teatrar och muséer och endast några minuters promenad från Centralen med alla dess anslutningar. Stockholm City Conference Centre har ett ypperligt läge vid Norra Bantorget, mitt i hjärtat av huvudstaden, och här blir idé till förverkligande i form av moderna teknikpaket, läckra menyer för finsmakaren och inspirerande workshops

– oavsett om det handlar om ett minimöte, megaevent eller något där emellan. Konferensanläggningen har sina lokaler i två av huvudstadens i särklass mest intressanta byggnader, hus som utgör varandras arkitektoniska motpoler, men som sammanslaget bildar en gedigen enhet när det kommer till möten och event.

Mästerlig funkis

Det magnifika Folkets Hus från 1960 är en mästerlig uppvisning i stram funktionalism. Byggnaden rymmer hela tre våningar med mindre grupp- och konferensrum, samt den amfiteaterinspirerade Kongresshallen som tar närmare 1400 personer.

Tvärs över gatan ligger det majestätiska Norra Latin från 1880, utformat i nyrenässansstil i linje med dåtidens ideal inom akademisk arkitektur. En bländande vacker byggnad med fantastisk stuckatur, marmorgolv och rundbågade arkadgångar. I huset finns 30 konferensrum för upp till 400 personer.

Två mäktiga upplevelser i en

Här kan gruppen starta dagen med en gemensam frukost laddad med färska frukter, bär och vitaminshots eller konferera vid ett dekorativt middagsbord dukat med medelhavsinspirerad kost och avsluta med ostbricka eller romkaka. I köket tillagas allt från frukostbuffé till fyrarätters galamiddag och ofta pågår ett flertal event och middagar parallellt i de båda husen, vilket ställer stora krav på att allt harmonierar: maten, lokalens utformning, upplägget.

Ibland arrangeras det också tillställningardär gästerna promenerar mellan husen, vilket ger två helt olika, och mäktiga, upplevelser under ett och samma tillfälle.

Mingel med stjärnglans

Strålar ikapp med stjärnhimlen gör gästerna på Norra Latin när hela huset kvällstid byter skepnad från möteslokal till elegant palats för glitter, glamour, fest och evenemang. Den magnifika Pelarsalen och Marmorvalvet är tillsammans perfekta för såväl mindre tillställningar som stora galamiddagar, dansshower och auditions. Här rullas röda mattan ut, kantad av marschaller, och gästerna kan mingla i de praktfulla ljusgårdarna, hänföras av den makalösa takhöjden och studera verk av konstnärer som Prins Eugene, Carl Larsson och Bruno Liljefors. Vill man sedan fortsätta festen efter middagen och övriga aktiviteter så bokas med fördel en egen dj eller varför inte ett helt liveband.

Möjligheterna är många i en av Nordens största konferens- och kongressanläggningar.

Fakta

Stockholm City Conference Centre ingår i Stureplansgruppen och är en av Skandinaviens största centralt belägna konferens- och kongressanläggningar. Här finns totalt 50 konferensrum och den totala kapaciteten är cirka 4000 deltagare. Anläggningen är såväl Svanenmärkt som Safehotelscertifierad.

Läs vidareSe alla inom temat här

Senaste i Reportage


Erbjudanden

Till alla erbjudanden »

Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.