Konferens Odenplan - en lugn oas mitt i stan - | Konferensvärlden
Reportage > Konferens Odenplan - en lugn oas mitt i stan

Konferens Odenplan - en lugn oas mitt i stan

Stockholms innerstad har fått en nykomling inom dagkonferenser. Med utsikt över takåsarna och Stadsbibliotekets karakteristiska byggnad har nya anläggningen Konferens Odenplan ett unikt läge. Med mottot att aldrig säga nej till några önskemål och med erfarenheten från systeranläggningen Strandvägen 7A är det svårt att misslyckas.

Text: Matilda Andréasson

21 december 2010, uppdaterad: 28 maj 2013

På Norrtullsgatan i Stockholm döljer sig en hemtrevlig mötesplats sex våningar ovanför den oansenliga entrén till ett kontorshus. Egentligen både fyra, fem och sex våningar ovanför, för Konferens Odenplan har efter hand tagit över mer yta i huset, och är nu mitt i ett renoveringsarbete på fjärde våningen.
– Det måste vara klart om två veckor, för då har vi en konferens inbokad, skrattar Maria Strinnhed som visar mig runt i lokalerna.
Det verkar rent av vara en stark drivkraft för personalen på Konferens Odenplan att snabbt möblera om, flytta väggar och renovera för gästernas trevnad.

Hemtrevlig och lugn atmosfärStilen i lokalerna är mysig och avslappnad, och för inredningen står Maria själv och kollegan Chatrin Ahlenius. Tjocka, mossgröna mattor, vita väggar, naturmotiv på tavlor och tapeter och mycket levande ljus skapar en lugn atmosfär. De många fönstren som bjuder på fantastisk utsikt över omgivningarna skadar inte heller.
– Vi ville göra det lite skandinaviskt och med en hemkänsla, säger Maria och berättar att sittgrupperna i de större konferenslokalerna uppskattas mycket av konferensgästerna.
Den största lokalen heter Freja efter den nordiska gudinnan. Läget vid Odenplan inspirerade till detta, och på våning fyra kommer en liknande lokal med namnet Atle snart att öppna. Freja är det mötesrum som används mest just nu, då många stora grupper har upptäckt Konferens Odenplan.
– Från början var det flera små rum här, men vi märkte att det skulle funka bättre med en stor så vi slog ut väggarna för att göra mer plats. Vi har istället satt upp ett draperi i mitten så man kan dela av, om man kanske vill ha sin fika i andra delen, säger Maria när vi kikar in i Freja, där ett företag har spritt ut sig i mindre grupper.

Valfri menyMindre mötesrum finns det också gott om, och Maria tror att det är en anledning till att så många större grupper har valt dem. En grupp på 80 personer kan behöva åtta grupprum, och inte alla anläggningar kan erbjuda detta. Samtidigt passar rummen bra för styrelsemöten och andra sammankomster för mindre grupper, även för middagar eller fester på dagens senare timmar.
När det gäller maten kan gästerna antingen välja bland ett antal restauranger i närheten som anläggningen samarbetar med, eller att få maten serverad på plats genom någon av de två cateringfirmor som även levererar till systeranläggningen Strandvägen 7A. I dagsläget kan maten inte lagas på plats vid Odenplan, men Maria utesluter inte att ett kök skulle kunna tillkomma i framtiden.
– Vi är nog världsmästare på att bygga om snabbt!Se alla inom temat här

Senaste i Reportage


Erbjudanden

Till alla erbjudanden »

Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.