Konferens på Plan 28 - | Konferensvärlden
Reportage > Konferens på Plan 28

Konferens på Plan 28

Plan 28 är namnet på Kista Science Tower Conference nyöppnade konferenslokal. Högt ovanför hustaken kan grupper mötas i hjärtat av Stockholms Silicon Valley.

Text: Astrid Feldreich

29 november 2011, uppdaterad: 28 maj 2013

Kista Science Tower är 160 meter högt, har 32 våningar och Sveriges högst belägna kontor med utsikt över Stockholm. Kista Science Tower Conference drivs av Coor Service Management, som är ledande inom service management i Norden och levererar servicetjänster till stora och små företag. I anslutning till gallerian och direkt till höger efter ingången till Kista Science Tower ligger konferensreceptionen. Här passerar en ständig ström av kostymklädda män och kvinnor på väg till och från jobbet, så läget kunde knappast bli bättre.

Möten på hög höjdSedan 2005 har Coor drivit en fullskalig konferens- och eventverksamhet på bottenplanet av byggnaden. Vad som däremot har saknats i utbudet är en konferenslokal högre upp i huset. Så i början av september öppnade äntligen Plan 28 – en lokal med vidsträckt utsikt.
– Det känns väldigt kul att vi äntligen kan erbjuda våra kunder en riktigt snygg konferenslokal med utsikt. I tornet sitter it- och telekomföretag, och många av dem är stamkunder. Vi har allt ifrån konferenser och events till middagar och minimässor, säger Susanne Karlsson, kundansvarig på Kista Science Tower Conference.
Exakt 17 sekunder tar det att åka hissen från botten till toppen av byggnaden. Vi kliver av på 28:e våningen som också gett namn till konferenslokalen.
– Plan 28 har en öppen planlösning mellan köket, där gästerna kan äta frukost och fika, och en del där man kan hålla presentationer och föreläsningar. Dessutom finns en mysig soffgrupp och två mindre grupprum, så här kan en grupp på upp till 30 personer konferera helt ostört, berättar Susanne.

Entréplan med stora möjligheterI anslutning till entrén ligger restaurangen Glaze som passar för grupper på upp till 100 personer. Är gruppen större än så finns Zenit som är en luftig restaurang med modern inredning.
– I Zenit brukar vi duka upp sittande middagar och lokalen passar perfekt för mässor, produktlanseringar och fester för upp till 500 personer, berättar Susanne.
Även själva entrén går att använda till större fester eller galamiddagar för upp till 350 personer. På bottenplan finns sammanlagt tolv konferensrum och Konferenslobbyn, som passar bra för lite mindre mässor och utställningar. Och skulle gruppen vara ännu större finns en lösning på det också. Kista Science Tower har nämligen en systeranläggning i ett närliggande hus.
– Det är bara en promenad på tre minuter till Kista Entré. Med två anläggningar i Kista kan kunderna välja mellan, eller kombinera, olika miljöer. Vi kan fixa det mesta utifrån önskemål eftersom ytorna och förutsättningarna finns här, säger Susanne.

Mer än bara jobbMed 90 000 arbetsplatser i området finns förstås ett stort behov av att mötas. Nu har dessutom Scandic Victoria Tower öppnat vilket Susanne tror kommer att få positiva effekter för dem.
– När det finns fler hotellrum i området är förhoppningen att fler företag stannar kvar och har aktiviteter eller en after work här efter konferensen. Många grupper bokar till exempel vår egen boulebana på plan fyra i samband med mötet. Och med tanke på utsikten brukar jag föreslå att konferensgruppen börjar eller avslutar dagen med en drink på Science Towers tak.Se alla inom temat här

Senaste i Reportage


Erbjudanden

Till alla erbjudanden »

Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.