Konferera i sjöstaden - | Konferensvärlden
Reportage > Konferera i sjöstaden

Konferera i sjöstaden

Nybyggda Park Inn Stockholm Hammarby Sjöstad öppnade tidigare i år. Med 178
hotellrum och fem ljusa mötesrum är tanken att hotellet ska locka både barnfamiljer och affärsresenärer till Stockholms miljövänliga och sjönära stadsdel. KonferensVärlden åkte på besök för att spana in det nya hotellet.

Text: Astrid Feldreich

21 december 2010, uppdaterad: 28 maj 2013

Hammarby Sjöstad är en liten oas av nybyggda hus och broar över vattnet. Det känns som att befinna sig i en annan stad, trots att Stockholms innerstad bara är några minuter bort med båt eller tvärbana. I våras kunde alla som rör sig eller bor i Hammarby sjöstad se att Park Inn som första företag har fått SL:s tillstånd att dekorera en hel tvärbanevagn med deras budskap. Samma färgglada känsla som fanns målat på vagnarna möter oss när vi kliver in i hotellets foajé.

Park Inn som varumärke är känt för att allt som du som gäst behöver ska finnas, utan något pråligt överflöd. Det som är mest utmärkande i både mötesrum och hotellrummen på hotellet är stora fönster, alla klara färger och så en kulturell kontrast till det stilrena med konst.
– Faktum är att över 400 konstverk av svenska temporära konstnärer pryder väggarna här på hotellet, vilket ger de stilrena rummen en mer personlig karaktär, säger Katarina Edberg, som är sälj och marknadskoordinator på hotellet.

Nytt restaurangkonceptPå plan två ligger konferensdelen i en avskild del. Sammanlagt finns fem mötesrum, de har varit väldigt uppbokade och populära redan från öppningsdagen, enligt Katarina. I mötesrummen är utsikten, och stora fönster som går hela vägen ner till golvet och en nybyggd känsla den största behållningen. Sedan gör det trevliga området i sjöstaden sitt till atmosfären.
– Konferensrummen tar upp till 50 deltagare i biosittning, så hotellet passar bäst för små och mellanstora konferensgrupper, förklarar Katarina.

I bottenplanet ligger restaurangen med nytt koncept, RBG Bar & Grill som serverar både gott grillat kött och fräscha sallader. Där finns det även en uteservering under sommaren.
Vi tar hissen högst upp i byggnaden. Här är utsikten slående och vi ser hela Stockholm.
– Hammarby Sjöstad består till största del av tvåor som från början var tänkta till pensionärer som sålt sina villor och ville flytta in till stan. Så blev det inte. Istället flyttade barnfamiljer in i lägenheterna vilket gör att våra hotellrum blir eftertraktade när släkten kommer och hälsar på, berättar Katarina.Se alla inom temat här

Senaste i Reportage


Erbjudanden

Till alla erbjudanden »

Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.