Konferera med hjärtat på Hotel Birger Jarl - | Konferensvärlden
Hotel Birger Jarl
Hotel Birger Jarl
Hotel Birger Jarl
Hotel Birger Jarl
Hotel Birger Jarl
Reportage > Konferera med hjärtat på Hotel Birger Jarl

Konferera med hjärtat på Hotel Birger Jarl

Hotell Mitt i Vasastan ligger Hotel Birger Jarl. På promenadavstånd till allt vad staden har att erbjuda hittar du en nyrenoverad konferensvåning för 550 personer och en lika nyrenoverad restaurang och lobbybar.

Text: Helena Wikström

25 april 2024,

Mitt i Vasastans puls, på promenadavstånd till både Odenplan och city, ligger Hotel Birger Jarl. I hjärtat av storstaden möts du av en varm atmosfär och genuin omtanke – en omtanke som din konferens bidrar till. Ägaren av hotellet, Immanuelskyrkan, låter vinsten av verksamheten användas till ett gott syfte i form av olika välgörenhetsprojekt både i Sverige och övriga världen.

– Vi har nog en av Stockholms bästa adresser! Det är verkligen gångavstånd till allt, affärer, barer, ja hela Stockholms cityliv. Att vinsten dessutom går till något viktigt och så behövligt gör det ännu roligare att arbeta här, säger Fanny Ekenberg, Sales & Marketing Manager.

Det centrala läget gör hotellet enormt lättillgängligt. Hit är det lätt att ta sig oavsett om du kommer med tåg, buss eller tunnelbana. Dessutom har finns det ett eget garage för gäster som reser med bil, vilket är unikt för ett cityhotell.

Den stora konferensvåningen på totalt 1200 kvm har en egen entré på Birger Jarlsgatan, vilket underlättar när man anländer med en stor grupp, men kan givetvis även nås genom hotellentrén.

– Väggarna mellan de olika lokalerna är flexibla och kan öppnas och stängas efter gruppens behov. Stänger vi alla väggar får vi så många som 12 olika avdelade rum, säger Fanny.

Den största lokalen, Congressen, har plats för 350 deltagare i biosittning och kan delas av i tre separata sektioner. Det fungerar även utmärkt att använda den här ytan vid en minimässa då såväl Congressen som de kringliggande utrymmena kan användas som utställningsyta. Stora grupper på upp till 550 personer kan boka hela konferensvåningen och ha alla utrymmen för sig själv.

– Vi har en yta i vår konferensvåning som vi kallar Paus. Där dukar vi upp kaffebufféer på förmiddagar och eftermiddagar. Här finns alltid kaffe att hämta när som helst under dagen och beroende på gruppens storlek så kan de även inta sin lunch här, fortsätter Fanny.

Team och Spirit är två ljusa och luftiga lokaler som genom en skjutbar vägg kan slås ihop till en lokal för upp till 130 personer. Även de två lokalerna Feel och Flow, som tillsammans rymmer 80 deltagare, har en skjutbar vägg mellan sig som gör att ytan kan halveras eller fördubblas.

Restaurang Tulegatan 8, som ligger just på Tulegatan 8, serverar såväl vällagade luncher med veckans sallad som veckans vegetariska alternativ samt á la carte rätter på kvällarna. Med nordiska råvaror skapas en meny med svenska klassiker i modern tappning såväl som rätter med influenser från världens alla kök. Hotellet är Green-key certifierat och man arbetar med att minska matsvinnet. Både restaurangen och den intilliggande lobbybaren är helt nyrenoverade.

– Allt stod faktiskt klart nu i början av 2024. Vi har velat skapat ett helt nytt intryck med ny inredning, nya färger och nya möbler. Det ska kännas varmt och välkomnande, här ska man känna sig som hemma, hemma i en god väns vardagsrum, förklarar Fanny.

Hotel Birger Jarl är ett centralt och bekvämt hotell som kan erbjuda 271 hotellrum i flera olika storlekar och klasser. Trots sitt centrala läge och stora kapacitet är hotellet lite avskilt och diskret.

– Många som kommer hit blir förvånade och glatt överraskade över att allt som finns bakom den ganska lilla entrén. Och av den värme och omtanke de möts av här, avslutar Fanny.

Fakta:
Hotel Birger Jarl är ett hotell med hjärtat på rätta stället. Mitt i centrala Stockholm hittar du en stor konferensvåning, en nyrenoverad restaurang och lobbybar som bjuder in till en avslappnad samvaro. Ett varmt hotell där vinsten går till socialt arbete – där du och din konferens bidrar.

Taggar/Etiketter
Citynära  Hotell  Kickoff  Konferens  Stockholm  

Läs vidareSe alla inom temat här

Senaste i Reportage


Erbjudanden

Till alla erbjudanden »

Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.