Konferera mitt i backen i Åre - | Konferensvärlden
Tott Hotell Åre
Tott Hotell Åre
Reportage > Konferera mitt i backen i Åre

Konferera mitt i backen i Åre

Konferenspärlor Tott Hotell är Åres riktiga skidåkarhotell med ett fantastiskt läge mitt i backen och samtidigt på bekvämt promenadavstånd ned till byn och Åre torg. De senaste åren har man varsamt renoverat bland annat reception och lobby samt byggt ut hotellet med flera helt nya hotellrum.

19 oktober 2017, uppdaterad: 19 oktober 2017

Åredalen har varit en passage och central mötesplats ända sedan medeltiden; först av europeiska pilgrimer som vandrade på Nidarosvägarna till och från Norge, och därefter med sommarturister som kom för att njuta av den friska fjälluften.

Vid förra sekelskiftet – efter att järnvägen dragits hit – började utvecklingen mot vad som idag är Sveriges största fjäll- och alpinsportdestination med en av landets allra mest utvecklade och största turistnäringar, där såväl längdskidåkaren som slalomåkaren finner allt hen kan önska. Och som enda svenska skidort kan Åre stoltsera med att man hittills arrangerat två alpina världsmästerskap och år 2019 är det dags för det tredje!

Välkänt skidhotell med fina konferenslokaler

Tott Hotell invigdes 1968 men delar av hotellet har anor ända från 1900-talets början då värmländskan Thyra Roland drev ”Pensionat Tottgården” i det som idag utgörs av hotelldelen ”Gula Villan”. På Tott kan man konferera i ett av Åres mest klassiska hotell, med oslagbar utsikt över byn, “Ski In – Ski Out” (30 sekunder till den egna liften), och samtidigt med bara fem minuters promenadväg ned till Åre Torg.

Här kan man välja mellan boende i sköna dubbelrum eller lyxiga sviter; totalt finns 750 bäddar i modern skandinavisk design med härliga färgklickar och med betoning på den underbara utsikten och naturen som omger hotellet.

På Tott finns också allt som behövs för en lyckad konferens: fem konferensrum och tre grupprum för totalt upp till 200 personer och i hotellets restaurang kan man anordna event för upp till 800 personer med underbar utsikt över Åre by, skutan och Åresjön.

I den största konferenslokalen, Hummeln, ryms upp till 120 personer i biosittning och 60 personer i skolsittning och här finns all tänkbar utrustning som projektor, ljudsystem, mixerbord med sex kanaler mic/headset, frontljus och en 30 cm hög scen. Den näst största konferenslokalen, Totten, har plats för upp till 80 personer i biosittning och 40 personer i skolsittning och går att öppna upp mot Hummeln för en ännu större lokal.

Spa och jämtländska specialiteter

Och utöver det perfekta läget mitt i Åres stora skidsystem, erbjuder Tott sina konferensgäster bland annat ett fullt utrustat gym och ett spa med relax, pool, bastu och bubbelpool samt Åres största solterass med utsikt över hela byn och de omgivande fjälltopparna.

Hotellets omtyckta restaurang fokuserar på grillade och halstrade råvaror med rötter i närområdet, såsom entrecôte på ren, fjällröding och kvällens ko från Åre Bondgård och även här äter man med en fantastisk utsikt över byn, sjön och fjällen genom de stora panoramafönstrena. 

Fakta Tott Hotell Åre: 

Tott Hotell Åre ingår numera i konceptet ”Tott Hotels” som riktar in sig på hotell med unika lägen och speciell karaktär. Utöver Tott i Åre ingår även konferensanläggningen Brunnsgatan 8 i centrala Stockholm ett stenkast ifrån Stureplan, anrika Hotell Gute samt Hotell Breda Blick på Gotland i kedjan. Båda hotellen ligger centralt innanför ringmuren och med både en lång historia och speciell karaktär passar de perfekt in i konceptet Tott Hotels.

Målet med kedjan Tott Hotels är att vara 15 hotell inom sju år i Skandinavien.

Läs vidareSe alla inom temat här

Senaste i Reportage


Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.