Kora mästaren på Liseberg - | Konferensvärlden
Reportage > Kora mästaren på Liseberg

Kora mästaren på Liseberg

Under en helkväll med 5-kamp på Liseberg vågar jag utlova två saker: många riktigt goda skratt när den egna sillen missar fatet och ger grannen poäng istället, och blod, svett och tårar när kontorets mest tävlingsinriktade personer koncentrerar sig så att svetten lackar för att klå varandra i huggkubben.

Text: Kristin Fridholm

25 maj 2011, uppdaterad: 28 maj 2013

För vissa är det blodigt allvar och det är bara vinst som räknas. För andra är det de goda skratten och lagandan som gör kvällen till en höjdare. Vilken kategori du än tillhör kommer en 5-kamp på Liseberg inte lämna dig oberörd.

FemkampsvärdVi är denna kväll över 20 personer som träffas utanför restaurang Tyrolen och i lag om 4-5 personer drar vi ivrigt iväg till kvällens första tvekamp – Balderracet. Det ser barnsligt enkelt ut: bollar ska rullas längs en träbana och ner i olika poängsatta hål, flest poäng vinner. Men som alltid visar det sig vara lite svårare än man först tror och tävlingsnerverna gör sig påminda när den ena bollen efter den andra missar sitt mål.
Som after work-gäng kan man välja att köpa varsitt 5-kampshäfte och betala inträde samt mat och dryck separat efter eget tycke och smak. Men för sällskap som vill ha en lite mer organiserad kväll finns möjlighet att i förväg boka en 5-kampsvärd som vant guidar och peppar genom tävlingarna. Det finns också olika häften att köpa, som antingen endast innehåller biljetter till skicklighetsspel och lyckohjul, eller kompletteras med åk- respektive mat och dryckeskuponger.

TyroleraftonEfter bollrullningen testas vår prickfärdighet i skjutbanan – med varierande resultat – följt av tankracet där det gäller att pricka rätt med en vattenslang. Den fjärde grenen blir den västkustska specialiteten silltruten. Sist, men absolut inte minst, kommer träslaget där den mest slagfärdige tar hem vinsten.
För större sällskap som vill äta på Liseberg en ljummen vårkväll som denna är det en fördel att ha bokat bord. Vi går tillbaka till Tyrolen och njuter av schnitzel och generösa sejdlar med skummande öl samtidigt som vi beundrar tyrolerorkesterns lederhosen och dirndl-klänningar.
Därefter väntar antingen en sväng ut i nöjesparken igen eller en tur till någon av de andra restaurangerna och barerna på området. Vi väljer emellertid att utnyttja det faktum att Liseberg ligger mitt i Göteborgs centrum och går vidare ut i festnatten.Se alla inom temat här

Senaste i Reportage


Erbjudanden

Till alla erbjudanden »

Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.