Långa gästgivartraditioner i Höör - | Konferensvärlden
Höörs Gästgifwaregård
Höörs Gästgifwaregård
Höörs Gästgifwaregård
Reportage > Långa gästgivartraditioner i Höör

Långa gästgivartraditioner i Höör

Slott & Herrgårdar På Höörs Gästgifwaregård har det bedrivits gästgiveri ända sedan 1692. Få gästgivargårdar i Sverige har en lika lång tradition och det känns i väggarna när man kliver in i den charmiga byggnaden vid Gamla Torg i skånska Höör.

17 oktober 2017,

I Skåne fanns på 1700-talet ungefär 80 gästgiverier där resande kunde stanna över natten och äta en bit mat. I dag finns det cirka tjugo stycken etablissemang som fortfarande är i bruk och värnar om det skånska kulturarvet med charmiga övernattningsrum och den typiska maten, som skånska smörgåsbord, gåsamiddagar, ålagille, äggakaka med fläsk och lingon eller varför inte skånsk spettekaka till högtidsdagen.

En av dessa fina gårdar är Höörs Gästgifwaregård, som ligger på bästa läge i Höör vid charmiga Gamla Torg. Gården har anor från slutet av 1600-talet och här har många spännande och mäktiga människor övernattat, bland dem Karl XII som sov här i början av 1700-talet i ett vackert rum, i vilket det faktiskt fortfarande sägs spöka…

Modern anläggning med gammal charm

Resan till Höörs Gästgifwaregård gör man enkelt med tåg till stationen i Höör och därefter är det en kort promenad ner genom byn. Genom århundradena har byggnaden brunnit ned, byggts upp, renoverats och tillbyggts och idag är man en modern anläggning för såväl konferensgäster, som för privatgästen som vill äta och sova gott och uppleva något av alla de arrangemang som gården erbjuder.

Allt är nytt och fräscht, men man har samtidigt bevarat den antika och rustika känslan och tagit till vara på så många ting som möjligt från förr samt klätt om alla gamla möbler. Så det är ingen underdrift att påstå att gästgiveriet idag utstrålar gammal charm, fina anor och mycket hemtrevnad!

Omfattande renoveringar och nytt spa

Den senaste tiden har även en rad renoveringsprojekt pågått och 16 helt nya hotellrum i en av gästgiveriets byggnader kommer att stå klara i november.

– Och vid årsskiftet påbörjar vi ett spännande projekt där vi bygger ett fantastiskt orangeri med en härlig spaanläggning, berättar Emma Nyhlén, som är försäljningschef på Höörs Gästgifwaregård.

Under 2018 blir också ett helt nytt båthus och brygga klar på gästgiveriets 5000 kvadratmeter stora sjötomt vid Ringsjön. Detta kommer att kunna användas för bad, fiske och privatfester av hotellets gäster och där kommer det också att finnas kanoter och mindre båtar som man kan låna.

Effektiva konferenser och spännande aktiviteter

På gästgiveriet finns rymliga och varierande möjligheter till konferenser för stora som små företag; i den största av de fräscha och moderna möteslokalerna ryms hela 100 personer i biosittning.

Och när man vill koppla av efter mötet erbjuder omgivningen mycket att välja på här. Alldeles runt hörnet ligger den vackra naturen och där finns många vackra vandringleder där man kan njuta av lugnet och stillheten. Höörs Gästgifwaregård erbjuder också sina gäster en mängd olika aktiviteter inom hotellets väggar, varav den mest populära är en vinprovning i husets fantastiska vinkällare.

- Hos oss finner man lugnet och får en massa inspiration i en unik och fantastisk miljö med naturen runt hörnet. Här bor våra gäster i smakfullt inredda rum med ”hemmakänsla” och maten är av högsta kvalité. Vi tycker att vi är den perfekta platsen för möten där vi sköter allt runtomkring efter våra gästers önskemål. Allt med målet att alla våra gäster ska vara så nöjda att de väljer att komma tillbaka hit igen, förklarar Emma Nyhlén avslutningsvis.

Fakta Höörs Gästgifwaregård

Här finns fem konferensrum i olika storlekar med plats för från fyra personer och upp till 100 personer i biosittning. I den största lokalen finns projektor, lånedator med HDMI och VGA-anslutning, 12-kanals ljudmixer samt två mikrofoner.

Under 2018 kommer man även att utöka konferensdelen med en sal för 100-150 personer och ytterligare två konferensrum med plats för 30 personer vardera i en närliggande fastighet.  Där finns också ett komplett gym som hotellets gäster har fri tillgång till.

Läs vidareSe alla inom temat här

Senaste i Reportage


Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.