Lovely London! - | Konferensvärlden
Reportage > Lovely London!

Lovely London!

London är en eftertraktad mötesdestination bland svenska företag. Storstaden som bara ligger drygt två timmar bort bjuder på såväl klassiska aktiviteter som moderna möteslokaler. KonferensVärlden reste dit för att spana in vad staden erbjuder affärsresenärerna.

Text: Astrid Feldreich

24 maj 2011, uppdaterad: 28 maj 2013

Under 2010 började fler svenska företag att konferera utomlands igen, enligt försäljningsstatistik från Resia. Försäljningen av konferenser utomlands ökade med 42 procent i fjol, medan inrikeskonferenserna ökade med 17 procent. På första plats när det gäller storstäder utanför Sverige låg London. En stad där hotellmarknaden tagit fart och i år öppnar fem nya topphotell. Först ut är Four Season som öppnar på Park Lane. Hotellkedjan har investerat nära två miljarder kronor i ombyggnaden som har pågått i två år för att finputsa de totalt 192 rummen och de 45 sviterna. Även de nya ägarna till Harrods i London, The Qatar Holding Group, överväger att öppna ett hotell på varuhusets tak, enligt London Evening Standard. Många flygbolag trafikerar sträckan till London, och några av dem är SAS, Ryan Air, Norweigan och British Airways som alla har förmånliga priser på flygbiljetter till London.

Elementära konferenserNaturligtvis är London det hetaste resmålet för alla som älskar den klassiska detektiven Sherlock Holmes, som fått ett uppsving tack vare BBC:s nyinspelning. Här kan du bo och konferera på Park Plaza Sherlock Holmes London, som ligger på Baker Street där mästerdetektiven också bodde i de klassiska böckerna från Sir Arthur Conan Doyle. På samma gata ligger även Sherlock Holmes museum och tar du tunnelbanan ner till Charing Cross kan du och kollegorna beställa en pint på Sherlock Holmes pub.

LunchkryssningAtt kombinera affärslunchen med en stillsam tur på floden Thames är trevligt och du får en bra vy över London. Vill du flyta fram under konferensen finns det lunch- och middagskryssningar att boka. River Thames Lunch Cruises går att boka för grupper från två personer upp till 300 gäster. Det finns såväl privata middagsrum som bäddar för 50 personer.

Afternoon teaVad är ett besök i London utan en kopp afternoon tea? The Langham Hotels populära restaurang Palm Court har vunnit det prestigefyllda priset som motsvarar en Oscar, the Tea Guild's ‘Top London Afternoon Tea' award. Hotellet har serverat afternoon tea till stadens societet sedan 1865. Det femstjärniga hotellet ligger i West End, så det är nära till shopping och restauranger.

London EyeDet är tolv år sedan London Eye förändrade stadens skyline och fortfarande är jättehjulet ett måste om du besöker London. Från den roterande lilla bubblan kan du få se fantastiska vyer över staden. Det går bra att boka separata turer för grupper. Bland annat en champagneflight där du kan mumsa på snittar medan du tar del av Londons historia. Nu har Londons största turistattraktion nämligen inkluderat den första 3D- turen i luften av staden och 4D sensorer som ska ge besökarna känslan av att verkligen vara med när de berömda nyårsraketerna firas av i London. Allt från vinden i håret, snön på fötterna och golvet som skakar.
Ett riktigt makthus
I april öppnade en ny utställning på the Tower of London. Där kan konferensgrupper ta del av byggnadens fantastiska historia som fort, palats, fängelse och maktbas för kungahuset. Kanske kan det ge några nya idéer kring hur ni kan använda ert huvudkontor?

Grym musikalupplevelse!London är en av världens bästa musikalstäder. I West End ligger teatrarna tätt och erbjuder en musikupplevelse för alla smaker och åldrar. Gillar du pop? Då ska du se Thriller - Live the Musical i London, den ultimata hyllningen till The King of Pop - Michael Jackson och The Jackson 5. Disney’s The Lion King är storslagen musikal med musik av Elton John och en av de mest spektakulära musikalerna som någonsin satts upp i London. Är traditionell musikalmusik inte ditt förstahandsval? Då finns det ett rockigare alternativ. Just nu spelas We Will Rock You med 31 av Queens största låtar på Dominion Theatre. Uppsättningen har blivit en av svenskarnas absolut populäraste musikaler i London. KonferensVärlden gick och såg en av de nyskrivna musikalerna som tagit världen med storm, Wicked. Den är en förgångare till Trollkarlen från Oz och har musik av Steinberg. Klassisk musikal som kräver ett intresse för musikteater, med starka sånginsatser och fin sensmoral.
Läs mer om musikaler på: www.londonmusikaler.se

The Roof GardensBabylon Restaurant och The Roof Gardens ligger högst upp på ett hustak med vidstäckt utsikt över Londons skyline och är populär att boka till firmafester eller event. Det är smått surrealistiskt att ta hissen upp i vad som först tycks vara en vanlig kontorsbyggnad och hamna i en liten trädgård med pelikaner och en damm på ett hustak mitt i centrala London. På våningsplanet finns även konferens- och eventlokaler, en restaurang och populär nattklubb på fredagar och lördagar. Babylon Restaurant serveras europeiska rätter som flirtar med det asiatiska köket. Där kan grupper med upp till 110 gäster boka bord, och om det är ett event kan lokalen ta emot 150 gäster.

Festa som en kunglighetVid mötesdagens slut, förutsatt att ni inte ska upp på viktigt affärsmöte tidigt nästa morgon, kan det vara kul att utforska Londons pulserande nattliv. Det råder kunglig bröllopsyra i England just nu, och hoppas du få en skymt av det nyblivna brudparet finns det vissa klubbar där sannolikheten att stå bredvid dem i baren är större än andra. Ställ upp er på gästlistan på Boujis, i South Kensington, Mahiki eller Whisky Mist i Mayfair.Se alla inom temat här

Senaste i Reportage


Erbjudanden

Till alla erbjudanden »

Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.