Lugnet vid stranden i Tylösand - | Konferensvärlden
Tylebäck
Tylebäck
Tylebäck
Reportage > Lugnet vid stranden i Tylösand

Lugnet vid stranden i Tylösand

Konferenspärlor Ett stenkast från västkustens vita sandstränder och granne med några av Sveriges bästa golfbanor ligger Tylebäck Hotell & Konferens. En modern anläggning med ett brett utbud för såväl konferensbesökaren som privatgästen.

26 oktober 2017,

Tylebäck är en konferensanläggning som ligger vackert inbäddad i Tylösands strandskog, endast ett stenkast från Kattegatts salta bad. Här har ägarna, frivilligföreningen Försvarsutbildarna i Halland, bedrivit kurser sedan början av 1900-talet då förläggningen mestadels bestod av enkla tält.

Efter några år utökades utbudet med vandrarhem och i början av 2000-talet förverkligade ägarna det första steget i att visa upp Tylebäcks enastående potential för civila gäster genom att utveckla kursgården med 24 moderna hotellrum och tre nya konferenslokaler. Med tiden har antalet utökats till 69 hotellrum och sju lokaler samt tillhörande grupprum.

Välkomnar alla sorts möten

Den nya delen av Tylebäck öppnades upp 2001 och vann Byggnadsnämndens arkitekturpris samma år. Byggnaden är modern med mycket glas och smälter väl in i strandskogen. Känslan när man går inne är att man ändå är en del av utomhusmiljön, då stora delar av korridorerna består av glaspartier och interiören i mångt och mycket utgörs av björk med en nordisk känsla.

- Och nu finns vi här för alla typer av möten, vare sig det är med vännerna, familjen eller kontoret. Hit kan man komma om man vill slappna av en helg eller vill arrangera ett event med företaget eller föreningen. Vi har långväga gäster men även många från Halmstad, som ligger endast åtta kilometer längre ner för gatan, men som vill njuta av lugnet och vårt läge, berättar Anna Bradford, Bokningsansvarig på Tylebäck Hotell & Konferens

Lummig skog och vacker natur

Tylebäck är beläget på en hela 84.000 kvadratmeter stor tomt som är bevuxen av björk och tall men som även har stora parkytor för olika aktiviteter. Nyrebäcken leder hotellets gäster genom en lummig strandskog ned till havet. Och den vackra naturen lämpar sig för rofyllda promenader utmed Prins Bertils stig, fågelskådning vid bäckens dalgång eller varför inte bara ett avslappnat möte på en av anläggningens fina terrasser.

- Området är otroligt rofyllt och andas lugn. Ett uttryck man skulle kunna använda hos oss är att här kan man verkligen ”lyssna på tystnaden”. Detta då vi ju ligger långt ifrån större vägar och är omringade av golfbanor och skog. Vårt senaste tillskott, en liten bubbelpool på terrassen vittnar om just detta lugn. Här kan man verkligen ”bara vara” och lyssna på trädkronorna som susar i vinden, konstaterar Anna Bradford.

Men för den som vill aktivera sig lite mer finns det ändå mycket att göra på och runtom Tylebäck Hotell & Konferens; så kan man exempelvis boka ett yogapass eller delta i en lättsam femkamp. Hotellet samarbetar även med flera externa arrangörer som kan erbjuda en rad olika större – och mer eller mindre avancerade – aktiviteter och evenemang!

Fakta Tylebäck:

Anläggningens ägare, frivilligföreningen Försvarsutbildarna i Halland (fd. Landstormens män) har använt sig av marken sedan 1908 och förlagt kursverksamhet på området. Då i tält men efter hand bygges boende i olika former så nu bor kursdeltagarna i trevliga vandrarhem eller i de moderna hotellrummen som byggts i etapper 2001, 2007 och 2013.

Här finns 69 hotellrum, och tillsammans med stugor och vandrarhemsrum finns det totalt cirka 215 bäddar på området i varierande standard.

Det finns nio välutrustade möteslokaler som alla erbjuder naturligt dagsljus, samt tio grupprum som även fungerar som möteslokal för mindre sällskap. Tylebäcks största lokal ligger i ”Konferenshus Halmstad” som rymmer upp till 150 gäster i biosittning.

Taggar/Etiketter
Hotell  Konferens  Natur  Sjönära möten  

Läs vidareSe alla inom temat här

Senaste i Reportage


Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.