Magnifika lokaler för mänskliga möten - | Konferensvärlden
7a Posthuset
7a Posthuset
7a Posthuset
7a Posthuset
7a Posthuset
7a Posthuset
7a Posthuset
Reportage > Magnifika lokaler för mänskliga möten

Magnifika lokaler för mänskliga möten

Mötestrender Mitt på Vasagatan ligger det anrika Posthuset. Sedan 2019 en unik och pampig mötesplats i 7A:s regi, med fantastiska möjligheter för stora event och makalösa sommarfester. Marmorgolv och vackert målade valv, atrier med ljusinsläpp över hela taket. En plats för det mänskliga mötet.

Text: Helena Wikström

7 juni 2023,

För två år sedan, mitt i den för mötesindustrin så förödande pandemin, handlade det om att ha hög flexibilitet mot kunder som önskade större utrymme för sina möten. En önskan som Posthuset 7A kunde tillgodose med sina 4.000 kvm konferensyta fördelade på 20 möteslokaler. Anläggningen består totalt av imponerande 17.000 kvm, inrymda i det anrika Centralposthuset från tidigt 1900-tal beläget på Vasagatan i Stockholm, endast ett stenkast från Centralstationen och Arlanda Express.

– Just nu har vi fullt upp på alla våra anläggningar inför sommaren. Det är underbart att se att människors behov av att mötas kvarstår, trots utmaningar i omvärlden. Vi ser fram emot att få hålla många härliga sommarevent och fester, säger Hanna Gull, produktansvarig.

7A har fyra anläggningar i Stockholms innerstad; 7A Odenplan, 7A Posthuset, 7A Centralen och 7A Strandvägen. På Odenplan kan man bjuda in till en fantastisk takterrass med utsikt över Vasastans takåsar som gjord för magiska sommarfester. Posthusets unika miljö erbjuder en annan upplevelse – man känner historiens vingslag så fort man står i den pampiga entrén, Boberghallen, med marmorgolv och vackert målade valv.

– Det har varit otroligt roligt att öppna upp Posthuset för besökare efter att det varit stängt i så många år. Här, i den historiska miljön, kan människor mötas på ett annat sätt, säger Hanna.

Posthusets spännfält är stort, här kan den lilla gruppen på sex personer mötas i ett rum med utsikt över Vasagatans myller men här finns också unika lokaler som Aulan, en inglasad hörsal med härligt ljusinsläpp som rymmer 120 personer. Biblioteket är ett pampigt mötesrum med marmorklädda väggar, trägolv och takmålningar med plats för 60 personer.

– Vi arbetar med hållbara möten. Konferensverksamheten på 7A är Svanenmärkt, en miljömärkning som garanterar att 7A tar bred hänsyn till flera olika hållbarhetsaspekter och att vi har ett livscykelperspektiv i konferensverksamheten, berättar Hanna.

Posthuset arbetar med välrenommerade kockar som tar fram menyer efter säsongens råvaror och smaker, oavsett det handlar om enklare frukostar, luncher, trerättersmiddagar eller snittar till minglet. Större middagar intas i Orangeriet, en rymlig lokal med ljusinsläpp genom glastaket som sträcker sig över lokalen.

– Vi har tagit fram menyer som vi vet passar väl för en konferens. Vi arbetar mycket med närproducerat och slår ofta ett slag för det gröna köket. Hållbarhet är viktigt för oss i alla dess aspekter som att ha ett fungerande källsorteringssystem och ett aktivt arbete med att minska mängden matsvinn, säger Hanna.

Sommaren är här med roliga avslutningsfester och hos 7A-familjen med sina fyra sinsemellan så olika anläggningar finns ytor för alla önskemål. En drink på takterrassen vid Odenplan, ett styrelsemöte på Strandvägen eller det stora mötet i Posthusets Palmsal – en pampig och ljus lokal med högt i tak och ett fantastiskt ljusinsläpp genom glastaket som sträcker sig över lokalen.

– 7A:s styrka är att vi kan erbjuda lösningar för så väldigt många olika aspekter av ett möte. Hos oss finns något för alla oavsett vad man vill uppleva, avslutar Hanna.

Fakta: 
7A Posthuset ligger mitt på Vasagatan i Stockholm med omedelbar närhet till Centralen och Arlanda Express. Här finns allt från tillfälliga konferensrum för mindre grupper till hela våningsplan som går att utforma efter önskemål. Den magnifika entréhallen passar dessutom utmärkt för arrangemang som större mässor och event. 

Läs vidareSe alla inom temat här

Senaste i Reportage


Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.