Majestätiska Rånäs Slott - | Konferensvärlden
Rånäs Slott
Foto: Linda Pauline
Rånäs Slott
Foto: Anders Fredriksen
Rånäs Slott
Rånäs Slott
Foto: Mikaela Martinsson
Reportage > Majestätiska Rånäs Slott

Majestätiska Rånäs Slott

Slott & Herrgårdar Några mil öster om Uppsala ligger Rånäs Slott, en Roslagsidyll som i år firar 20 år som konferens- och hotellverksamhet. Pampiga slottssalar, övernattning med sjöutsikt och ett högklassigt kök förgyller besöket.

Mia Wibacke Bornberger

22 mars 2019,

Miljön känns som hämtat ur en sagolik film och du är stjärnan på slottet. Rånäs Slott för tankarna till en svunnen romantisk tid och här blänker de praktfulla salarna i kapp med färgstarka väggmålningar, imponerande marmorpelare, guldramar och stuckatur. Scenen förhöjs av den enastående utsikten över sjön Skedvikens stilla vatten.

– Att mötas på en annan plats än det vanliga kontoret är värdefullt, det ger perspektiv på saker och ting – i stort som smått. Rånäs är en rofylld mötesplats där du vaknar utvilad och fylld med energi efter en natt långt från stadens buller. Efter en magnifik slottsfrukost är du sedan redo för dagen, säger Linda Westling Jansson som är marknadskoordinator på Rånäs Slott.   

Sov på spökvinden

Historien om Rånas börjar redan på 1300-talet och allt sedan dess har släkter som Oxenstierna, Stenbock och Reuterskiöld huserat på ägorna. 1774 blev orten vallonbruk och själva slottet, som är uppfört i kejserlig stil, stod klart 1844.

– Mycket här är kopplat till historien. Vi har till exempel våra spännande visningar, där guiderna bär tidstypiska kläder för mer inlevelse och karaktär. Man kan också följa med på en fiktiv berättelse där en slottspiga från förr tar med gästerna på en promenad och berättar om hur det var att arbeta här. För den som törs sova kvar i vårt rum 1844 på ”spökvinden” över natten utlovas en fin belöning, inflikar Linda.

Rånäs Slott ligger knappt en timme från Stockholm och ännu närmare både Arlanda och Uppsala, vilket ger ett utmärkt läge även för internationella gäster. Här finns tiotalet möteslokaler för upp till som mest 90 deltagare, varav den näst största är den enastående pampiga Reuterskiöldska salen, uppkallad efter den tidigare ägarfamiljen som använde rummet som huvudmatsal.

– Om man vill boka ett riktigt smidigt paket föreslår vi ”konferens all inclusive” där både måltider, dryckespaket och aktivitet ingår, som vår omtyckta Sjöbastu med bubbelpooler, relax och bastu. Vill gruppen arbeta ostört och i avskildhet från andra gäster, bokar man Vallonhuset, som har egen möteslokal och hotellrum som disponeras helt på egen hand.

Inne i huvudbyggnaden finns 26 ombonade hotellrum, vart och ett med sin egen utpräglade stil. Rummen andas en exklusivitet som elegant löper samman med den sen-empiriska byggnadsstilen. Ytterligare 24 vackra rum finns i byggnaderna i slottsparken: Vallonhuset (där sex av dubbelrummen är försedda med lyxiga massagebad), Trädgårdsmästarvillan och Oktaven.

Konsert i slottsparken

I år är det 20 år sedan Rånäs Slott öppnade efter den stora renoveringen och verksamheten har sedan dess utvecklats med konferens, weekend, spa, bröllop och festarrangemang.

Under jubileumsåret väntar en rad event, uppdateringar och generösa erbjudanden, bland annat kommer en mer användarvänlig hemsida att ersätta den tidigare. Den populära traditionen ”Sommarmusik på Slottet” fortsätter och kommer ge en extra guldkant till jubiléet när slottsparken den 20 juli gästas av inga mindre än Samir & Viktor, Hoffmaestro och Magnificent. Som en del i firandet bjuds bland annat trogna konferensgäster in till en härlig afton.

 

Läs vidareSe alla inom temat här

Senaste i Reportage


Erbjudanden

Till alla erbjudanden »

Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.