Mälarutsikt med glasprovning som ger mersmak - | Konferensvärlden
Reportage > Mälarutsikt med glasprovning som ger mersmak

Mälarutsikt med glasprovning som ger mersmak

Konferenspärlor Hos Lastberget Konferens finns en noga genomtänkt arkitektur. Vacker natur, utsikt mot berget och Mälaren från nästan samtliga rum. Vid ett besök finns förutom härliga vyer en mängd roliga aktiviteter att sätta tänderna i. Senaste tillskottet av aktiviteter är glasprovningar.

12 maj 2015, uppdaterad: 12 oktober 2015

I Bålsta vid Ekolsundsviken huserar konferensanläggningen Lastberget. I början av seklet var Lastberget lastningsplatsen för timmer från skogen som skulle fraktas till Stockholm. Timmerstockarna lastades på båtarna med hjälp av en vedränna (rutschkana) vid vattnet och i området fanns bara ett torp och några fruktträd. Idag har det ursprungliga torpet ersatts med en konferensanläggning som ackompanjeras av 9 000 kvadratmeter mark.

– Vi har ungefär 9 000 övernattningar per år varav det mesta är företagskonferenser. Men vi har så klart privatpersoner som gästar oss också. Vi erbjuder bruncher vissa helger, weekends och anordnar evenemang vid fars dag, mors dag och alla hjärtans dag, säger Eva Söderberg marknadschef för Lastberget.

Utsikt med perfekt service
Alla hotellrum har sjöutsikt och Mälaren bjuder på en vidunderlig utsikt tillsammans med skogen.
Här kan en havsörn segla i skyn och samtidigt ligger Stockholm bara trekvart bort. Nere vid vattnet finns det fina fiskedrag och i omgivningen kan gäster spela tennis eller boule, gymma, gå till relaxen, ta ett dopp nere vid bryggan, springa eller gå en promenad efter en lång konferensdag.

– Jag minns en gång när vi hade gäster här som gick ut på promenad och det var strålande sol ute. Helt plötsligt öppnade sig himlen och vi visste att de inte hade några paraplyer med sig. När de kom tillbaka stod vi i personalen och väntade med handdukar i entrén, fortsätter Eva.
Många gäster fortsätter att återkomma och service och personlig omtanke är fokus för Lastberget. Eva menar att de känner stamgästerna så väl att dessa inte behöver säga vad de vill ha utan får det automatiskt.

– Merparten av personalen har jobbat länge hos oss och har en otroligt stark servicekänsla, vilket är en förutsättning för att kunna lära känna alla stamgäster. Det är ganska häftigt att känna gästerna så väl att man kan ge individuell service.

Glasprovningen som ger drycken en guldkant
På anläggningen finns den välrenommerade restaurangen där det varje dag serveras en stor lunchbuffé med ett väl tilltaget salladsbord. För den som vill ha något gott att dricka finns två sommelierer i huset att rådfråga oavsett om det gäller ett glas till middagen eller vin till en trerättersmiddag. Men det som rönt stor succé på anläggningen är glasprovningen.

– Jag menar att ett bra glas ska vara utformat efter drycken för att förstärka och ge rätt smak. Vi har så kallade glasprovningar som betyder att vi anpassar glaset efter drycken. Ett Amaronevin dricker jag ur en shirazkupa och ett rosévin dricker jag ur en chardonnaykupa, säger Christian Juhlin, food & beverage manager på Lastberget.
All personal har gått glasutbildningen och kan tipsa gäster om rätt glas till rätt dryck. Anläggningen har satsat på glas från österrikiska Riedel som är världens största glasproducent. Riedel har specialiserat sig på olika glasmodeller för att ge ädla drycker en extra guldkant.

– Alla de olika glasmodellerna väcker nyfikenhet bland gästerna och många blir intresserade. Vi har ju ett stort utbud av drycker och en av de häftigaste dryckerna jag serverat här är ett mousserande vin från Åre som var gjort av björksav. Vi hade gjort ett svenskt tema till en utländsk grupp och serverade Årevinet till svensk löjrom. Det var härligt att servera det annorlunda vinet i de häftiga glasen, säger Christian Juhlin.

Läs vidareSe alla inom temat här

Senaste i Reportage


Erbjudanden

Till alla erbjudanden »

Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.