Mångfasetterade Anna-Lena Brundin - | Konferensvärlden
Reportage > Mångfasetterade Anna-Lena Brundin

Mångfasetterade Anna-Lena Brundin

Nöje Hon började sin karriär på roliga timmen i skolan i Lund, fortsatte som pantomimartist på Dramaten i Stockholm och drog sedan till Berlin för att – utan kunskaper i språket – spela sin egenskrivna teaterpjäs på tyska. Efter att SVT upptäckt henne och Lill-Marit Bugge blev de rikskända som Nancy och Carina och därefter har Anna-Lena Brundins karriär rullat på i många olika skepnader och faser.

10 mars 2017, uppdaterad: 5 april 2017

Tack vare en uppmuntrande och snäll fröken i lågstadiet i Lund fick den nioåriga Anna-Lena Brundin smak på showandets tjusning och efter det fanns inga tvivel om vad hon ville göra med sitt liv.

- Jag hade klätt ut mig till kines och klassen skrattade gott. Vilken känsla! Jag var för evigt fast i pajasträsket och som tolvåring skrev jag i min dagbok: ”När jag blir stor ska jag bli komiker eller författare.” 

Tysk cabarét 

Efter gymnasiet följde en tid av pantomimteater och teaterspelande i egna teatergrupper i Lund, Stockholm och Berlin; i sistnämnda stad uppträdde hon, tillsammans med vapendragaren Lill-Marit Bugge, med sin egna cabarét på tyska.

År 1985 kom Sveriges Television ned till Berlin för att göra ett reportage om tysk undergroundkultur och upptäckte då de två unga tjejerna. Året därpå flyttade Anna-Lena och Lill-Marit tillbaka till Sverige igen och blev de omtalade programledarna Nancy & Carina i det direktsända rockprogrammet ”Daily Live”.

Musik, böcker och shower

Efter det tog det verkligen fart för Anna-Lena Brundin; en Edith Piaf-platta i egenhändig skånsk översättning, en tangoplatta inspelad i Buenos Aires och ett flertal böcker, som exempelvis romanen ”Nej tack, jag åt nyss” (en tragikomisk berättelse om en flicka från Lund som heter Anna-Lena och som tappat kontrollen över mat…) och flera kattböcker tillsammans med Staffan Heimerson. Men också shower, tv-serier, konserter och stand-up-föreställningar.

- Åren har rullat på och det ena projektet har avlöst eller lett till det andra. Allt har varit spännande och mycket varierande, konstaterar hon glatt.

Konferencier och moderator

Förutom att Anna-Lena Brundin just nu är aktuell med ny platta, ”Jazz för skeppsbrutna”, där hon, tillsammans med sambon Jan Sigurd, sjunger egna låtar varvat med standards i skånsk översättning, tar hon också, sedan ett par år tillbaka, olika uppdrag som konferencier och moderator.

- Att vara konferencier över ett evenemang är för mig ett stort nöje. Att få lära känna och presentera intressanta talare, lyssna och sedan kommentera efteråt. Jag gillar verkligen att hålla ihop dagen, ha en röd tråd, informera, intervjua, dela ut priser – hela tiden med humor i botten.
 
Att vara moderator är även det en utmaning som hon tagit sig an under de senaste åren och där gäller det att vara insatt i ämnet och hjälpa till att styra debatten. Uppdragsgivarna har varit alltifrån Socialtjänsten i Malmö, där nya arbetssätt skulle presenteras, Svenskt Näringsliv och Strålfors AB som korade ”årets entreprenör”.

- Och så var jag moderator på Årets Kocks seminarier som behandlade klimatförändringarna. Både socialarbete och klimatförändringar kan ju upplevas som tunga ämnen. Min roll som moderator är att styra samtalet och ge alla möjlighet att få prata på ett avslappnat och lugnt sätt, men också att lätta upp stämningen, vilket jag ibland gör med hjälp av lite bisarra frågor...! Inget seminarium är det andra likt och det gäller att ständigt anpassa sig efter de man talar med och för, förklarar Anna-Lena Brundin.

Anna-Lena Brundin kan bokas genom Compro Möten & Event.

Läs vidare

Anna-Lena Brundin

Stand up Föreläsare/Talare 

Anna-Lena Brundin är en av våra mest kända ståuppkomiker. Som komiker ger hon publiken hejdlöst roliga och träffsäkra observationer på temat ”manligt-kvinnligt-mänskligt”. Anna-Lena skojar friskt om ålder, äktenskap, tvätt, klimakteriet och om vad som är lycka. Hon ingjuter dock alltid hopp med s ...

Läs mer


Se alla inom temat här

Senaste i Reportage


Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.