Marholmen expanderar med nytt hotellbygge - | Konferensvärlden
Marholmen
Marholmen
Reportage > Marholmen expanderar med nytt hotellbygge

Marholmen expanderar med nytt hotellbygge

Konferenspärlor Marholmen konferens bjuder på vackra skärgårdsvyer, brett utbud av aktiviteter och boende i sekelskifteshus. Nu storsatsar de på ett nytt hotell intill med 100 bäddar.

24 september 2015, uppdaterad: 21 mars 2017

Marholmen konferensanläggning är Roslagens pärla som bjuder på vacker och harmonisk skärgårdsidyll. Endast en timme från Stockholm nås anläggningen som expanderar genom ett nytt hotellbygge med 100 bäddar.

– Efterfrågan på bekvämare boende ökar och vi ser ett stort behov av ett kvalitetshotell. Nya hotellet kommer stå intill Marholmens huvudbyggnad och rymma 50 dubbelrum med havsutsikt, säger Raffaello Di Schiena, vd för Lyran konferens som äger Marholmen konferens. Idag erbjuder anläggningen ett 50-tal stugor med 300 bäddar och har gott om plats för såväl stora som små konferenser. En av anläggningens stora stolthet är Villa Berg, en jugendvilla uppförd på 1910-talet, som passar särskilt bra för mindre grupper som söker avskilt utrymme, men som samtidigt har nära till allt Marholmen erbjuder. För aktivitetslystna konferensgäster finns en hel del att prova på.


– Utöver vår skärgårdskrog, äventyrsgolf och spa kan vi erbjuda paintball, tiokamp, sumobrottning, flottbygge, båtorientering, båtuthyrning och mycket mer. Hos oss behöver ingen ha tråkigt, berättar Anders Ljungberg, marknadschef för Marholmen konferens. 


Restaurangen Skärgårdsro ligger i huvudbyggnaden och erbjuder vällagad mat från grunden.

– Matsalen har fått namnet Skärgårdsro eftersom det så väl beskriver den känsla vi vill förmedla till våra gäster. I matsalen får man ro i vår vackra skärgårdsidyll genom mängder av fönster som vetter mot vattnet, berättar Anders vidare.

Redan på Nils Bergs tid, grosshandlaren som köpte Marholmen i början av 1900-talet, var Badholmen en central punkt. Om sommarmånaderna gick folk dit för att tvaga sig. Numera finns en vedeldad bastu samt två vedeldade tunnor. Här finns badmöjligheter i en rykande, varm vedeldad badtunna som används året runt. Efteråt är det svalkande att ta ett dopp vid sandstranden eller ett snöbad i havsviken. 


– Bastubad eller ett besök på Mareld Spa passar väl in efter en aktivitet eller innan en god middag. Vårt nybyggda spa har en inomhuspool av gotländsk natursten, en ångbastu och en torrbastu med utsikt. Vår spa-ritual är väldigt uppskattad och har hämtat inspiration från den hänförande skärgårdsnaturen. Perfekt att prova när man vill ladda batterierna efter en intensiv konferensdag, avslutar Anders Ljungberg.

Fakta
15 olika mötesrum i varierande storlek för upp till 180 personer.

Ligger en timma från Stockholm eller Arlanda. Till Marholmen tar du dig med bil, buss eller båt. Från Stockholm tar bilturen ca 1 timme. Du kan också komma med egen båt och lägga till vid bryggan.Se alla inom temat här

Senaste i Reportage


Erbjudanden

Till alla erbjudanden »

Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.