Med blique för design - | Konferensvärlden
Blique by Nobis
Blique by Nobis
Blique by Nobis
Reportage > Med blique för design

Med blique för design

Mötestrender Stockholms nya koncepthotell Blique by Nobis kombinerar utomhus och inomhus, nytt tänk med bevarad arkitektur, vilsamma rum och levande citypuls. Stärk gruppkänslan på en social mötesplats där nutid möter historia.

Mia Wibacke Bornberger

22 oktober 2019,

Från takbaren Arc Rooftop, som inte bara har en utan två (!) våningar, blickar man ut över ett till synes oändligt Stockholm. Tak, byggnader och vindskupor vävs samman i en oerhört mäktig panoramavy. Härifrån ser man också ner mot hotellets innergård och dess pergolaförsedda bar och restaurangdel.

– Vår innergård samt hela hotellet i övrigt är som en levande oas mitt i storstan. Vi vill fylla det med möten, utställningar, produktlanseringar, jazzkvällar, releasefester och event av olika slag. Oavsett om du är här en måndag morgon som konferensgäst eller en fredag eftermiddag för after work med kollegorna så ska du känna att det är här det händer, säger Charlotte Hagefors, Blique by Nobis director of meeting & event.

Hotellet ligger i gränslandet mellan stadsdelarna Vasastaden och Hagastaden i Stockholm, i galleritäta kvarter, och det är ett faktum man gärna värnar om.

– Det finns ett stort intresse för konst på Blique by Nobis. En del av verken hänger här permanent, en del tar vi in som gästspel. Under sommaren ställde vi ut Jeff Koons, Joel Shapiro och Robert Mangold i hotellets Origo bar. I höst och vinter väntar en ny utställning med en lokal konsthandlare.

Signerat Gert Wingårdh

Trots att hotellet invigdes så sent som den 25 april har det redan hunnit låta tala om sig. Framför allt tack vare designen, signerad Gert Wingårdh. Hotellet huserar i två byggnader, varav det ena är företaget Philips tidigare kontors- och magasinsbyggnad från 1931. Huset ritades av den framstående arkitekten Sigurd Lewerentz, som också är känd som upphovsman till bland annat Malmö Stadsteater (numera Malmö Opera) och Skogskyrkogården i Stockholm.

Wingårdhs har lyft fram husets själ genom att bevara så mycket som möjligt av originalet och hotellet är något av en hyllning till Sigurd Lewerentz. Stilen går åt det rustika hållet med frilagd betong och avskalade lösningar. Dock utan att vara ”industriell”, det finns en genomgående varm känsla och variationen i möbler och inredningsdetaljer gör det effektfullt och personligt.

Bekväm biosalong

Blique by Nobis har elva smart utformade konferenslokaler som sträcker sig från små chambre separées till den största eventlokalen, som rymmer upp till 200 sittande deltagare och ytterligare ett hundratal vid stående mingel. Flertalet rum har ett härligt dagsljusinsläpp, är flexibla och kan delas av, öppnas och möbleras om helt efter önskemål. I anslutning till den stora eventlokalen ”Blomsterkiosken” finns en separat ingång med tillhörande registreringsdisk och direkt access till pergolan, vilket innebär att gästerna kan vara helt för sig själva, men ändå ta del av helheten på hotellet.

Hotellet har också ett fitnesscenter med gym och bastu – och egen biosalong.

– I filmvisningsrummet ”Röda bergen” har vi 20 fasta biostolar, vilket är ett bekvämt alternativ om man exempelvis har en dragning som varar hela dagen eller vill lansera en ny film eller reklamfilm.

Två restauranger i toppklass, tre barer, takterrass, biograf och en levande innergård tillsammans med ett stort utbud av aktiviteter och happenings gör Blique by Nobis till en urban community där mötet frodas på generösa gemensamma ytor. 

Fakta
Blique by Nobis Hotellet har 249 rum för övernattning och elva konferenslokaler som sträcker sig från flera små chambre separées till stora eventlokalen Blomsterkiosken, som tar upp till 200 gäster i biosittning eller 300 gäster i stående mingel. Hotellet har gym och biosalong, två restauranger, takterrass och tre barer.

Läs vidareSe alla inom temat här

Senaste i Reportage


Erbjudanden

Till alla erbjudanden »

Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.