Med havet som närmsta granne - | Konferensvärlden
Gullmarstrand
Gullmarstrand
Gullmarstrand
Reportage > Med havet som närmsta granne

Med havet som närmsta granne

Konferenspärlor En dryg timme norr om Göteborg, i det idylliska skärgårdssamhället Fiskebäckskil, ligger Gullmarsstrands Hotell och Konferens.

28 september 2015, uppdaterad: 3 oktober 2017

Så nära vattnet som det överhuvudtaget är möjligt att komma – på en långsträckt brygga med utsikt över Gullmarsfjordens öar och vikar – välkomnar det vita hotellet i trä såväl konferensgäster, som större och mindre privata sällskap som söker en känsla av ro och stillhet i en samtidigt mycket levande skärgårdsidyll.

För snart trettiosju år sedan byggdes hotellet av tre bröder som fortfarande äger och driver anläggningen. Med utgångspunkt i den gamla Badhusrestaurangen i Fiskebäckskil har ägarna genom åren sedan, försiktigt och med känsla, adderat rum för rum till hotellet, som idag erbjuder totalt 142 bäddar.

Havet ständigt närvarande
Och med en magnifik havsutsikt från både sovrum och hotellets restauranger och Verandan, bär – inte oväntat – alltifrån menyer till konferensaktiviteter en marin prägel.

En promenad på de små kullerstensgatorna i vackra Fiskebäckskil leder lätt fantasin in i en annan tidsålder när det lilla kustsamhället präglades av sjöfart och väderbitna skutskeppare, men också av hugade hälsoturister.

Ett badhus för alla sinnen
Och idag – precis som för 150 år sedan – kommer besökare till denna klassiska badort för att löga sig och bada tångbad. Numera erbjuds dock en modernare form av ett klassiskt kallbadhus. Svävande på pålar rätt ut i havet väntar en njutning i Sinnenas Badhus med långa bastubad, renande dofter, salta bad och storslagen utsikt över Gullmarsfjorden.
  

Just fjorden har huvudrollen i många av de konferensaktiviteter som Gullmarsstrand erbjuder. Så kan man exempelvis åka med en erfaren fiskare på jakt efter havets guld - hummern eller fånga havskräftor med bur. Eller välja den behagligt meditativa motionsaktivitet som havskajakspaddling innebär.

– Det faktum att vi ligger här inne i Gullmarsfjorden innebär att det nästan alltid är lugnt och stilla på havet även om det blåser styv kuling utanför fjordmynningen, berättar Maria Kjellsson, vd för Gullmarsstrands Hotell och Konferens.

Lokaler för alla behov
Men för en lyckad konferens krävs naturligtvis inte bara en vacker omgivning utan även funktionella och praktiska möteslokaler och sådana finns det många av på Gullmarsstrand.

För mindre konferensgrupper erbjuds tio olika grupprum, varav en är en härlig studio med öppen spis och riktig marin känsla. För större sällskap finns ett antal olika konferenslokaler, där de två största rymmer 150 respektive 170 personer.

Färsk fisk och nyfångade skaldjur
Att efter en lång dags konfererande få hänge sig åt mat av högsta klass brukar ju vara uppskattat och även i hotellets KRAV-certifierade kök står havet i fokus. Här skapas olika spännande menyer med lokala råvaror utifrån säsong, och fisk och skaldjur är naturligtvis något av en specialitet.

– Och det är ju onekligen en alldeles särskild känsla att få de nyfångade kräftorna levererade med båt till hotellets egen brygga, konstaterar Maria Kjellsson avslutningsvis. 

Läs vidareSe alla inom temat här

Senaste i Reportage


Erbjudanden

Till alla erbjudanden »

Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.