Med milsvid utsikt för den lilla och jättestora konferensen - | Konferensvärlden
Hotell Södra Berget
Hotell Södra Berget
Hotell Södra Berget
Hotell Södra Berget
Hotell Södra Berget
Hotell Södra Berget
Reportage > Med milsvid utsikt för den lilla och jättestora konferensen

Med milsvid utsikt för den lilla och jättestora konferensen

Stora möten Det är få anläggningar som klarar av att både tillfredsställa den lilla gruppen som söker avkoppling och intimitet som den stora kongressen eller mässan för över tusen besökare. Hotell Södra Berget är en av de som galant klarar detta.

Text: Helena Wikström

3 oktober 2023,

Hotell Södra Berget är ett stort spa- och konferenshotell i Sundsvall. Beläget uppe på Södra Stadsberget har man milsvid utsikt över berg, dalar och havet, men trots det tar det bara 10 min med bil till buss- och tågstation och 25 min till Sundsvalls flygplats. Den stora anläggningen kan erbjuda allt från den lilla konferensen till den stora kongressen.

– Det är en väldigt fin anläggningen, inte bara stor! Vi har löpande renoverat och byggt till under flera år, och det vi dag kan presentera är något vi är stolta över, säger Anton Lukeniuk, marknadsansvarig på Hotell Södra Berget.

Projektet fortsätter att utvecklas och under hösten kommer man renovera alla sina sviter. Idag hittar du en fantastisk mässhall med 2400 kvm golvyta på två våningar  6 meter i takhöjd på ena våningen och 4 meter på ovanvåningen, redo för de som söker en helhetslösning för den stora kongressen eller mässan. Men på Hotell Södra Berget finns också hela 28 olika konferenslokaler som rymmer allt mellan 12 personer för intimare mindre möten upp till två salar som vardera rymmer 1 100 personer – Galaxen plan 1 och plan 2. Som pricken över i:et har nästan alla konferenslokaler en milsvid utsikt över Sundsvall och havet.

– Kongress- eller mässhallen är lämplig för riktigt stora evenemang som fackmässor, bilsalonger eller som en utställningshall för maskiner, montrar, shower, konserter och modevisningar eller den stora festen för 1100 middagsgäster, berättar Anton.

Redan 1985 byggdes ett hotell på platsen, ett hotell som idag är så mycket mer än bara ett hotell. Här finns 225 rum som alla är antingen nyrenoverade eller nybyggda. Idag är det inte bara en hotellnatt som bokas, utan en hel upplevelse. Rummen finns i enkel- och dubbelrum, här finns hundrum, familjerum, sviter och en Studio Suite på 120 kvm som innehåller två sovrum, vardagsrum och kök.

– Vi har också en härlig restaurang som rymmer väldigt många och vi har Strike Club alldeles i anslutning till hotellet, fortsätter Anton.

På Strike Club hittar du mat, dryck och aktiviteter som bowling, shuffleboard, karaoke, lasergame och Prison Island. Och när magen kurrar och törsten behöver släckas finns en härlig resturang där man kan fylla på med energi mellan alla roliga konferensaktiviteter. Vill man göra  något annat än att leka på Strike Club finns här ett stort antal aktiviter i samarbete med en lokal aktivitetsarrangör. Höghöjdsbana, skogskojan, mordmysterier eller göra en provning av antingen choklad, vin, champagne, whiskey eller öl. Men många gäster lockas ändå till den fantastiska spa-anläggningen.

– Vårt spa är väldigt fint. Och många konferensgrupper väljer just att blanda det bästa av två världar – spa och konferens, säger Anton.

På VIDA SPA är du omgiven av en fantastisk utsikt över norrländska skogar, berg och hav. Här finns Kerstin Florians härliga behandlingar och produkter som baseras till stor del på ingredienser från naturen. Här finns  turkisk/romersk ångbastu, japansk tvagning, Kneippkur, torrbastu, bad i kall- och varmpool, bubbelpool, terasspool, avslappningsrum med vilovaggor, upplevelsedusch, vilobastu och utomhuspool.

Fakta: 
Hotell Södra Berget ligger i Sundsvall. Här hittar du en spa- och konferensanläggning med riktigt stor kapacitet. 28 konferenslokaler, en jättestor mässhall och ett fantastiskt spa. 225 hotellrum och en rymlig restaurang. En anläggning både för det lilla mötet som det riktigt stora.

Läs vidareSe alla inom temat här

Senaste i Reportage


Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.