Mellan himmel och hav - | Konferensvärlden
Björholmens Marina
Björholmens Marina
Björholmens Marina
Björholmens Marina
Reportage > Mellan himmel och hav

Mellan himmel och hav

Konferenspärlor Björholmens Marina på natursköna Tjörn bjuder in till konferens med den bohuslänska naturen som fond. I det välbevarade gamla fiskeläget lockar ljudet av havets kluckande mot slipade granithällar, rosa solnedgångar och saltstänkta bad.

Mia Wibacke Bornberger

13 mars 2019,

Av vissa kallas den Bästkusten, ett passande samlingsnamn för Bohusläns alla stränder, kobbar, skär och saltvatten. Det lilla fiskeläget Björholmen är inget undantag. Denna glittrande västkustpärla är belägen på nordvästra Tjörn, vid Stigfjorden, som både är en vacker havsvik och ett spännande naturreservat med kuperad terräng och långsträckta klippöar så långt ögat når.

I den rogivande skärgårdsmiljön ligger hotell- och konferensanläggningen Björholmens Marina, som i höstas fick nya ägare i Isabelle Carlund och hennes bror Michael Carlund. De båda driver sedan tidigare sommarrestaurangen Café Öbergska på Styrsö strax söder om Göteborg och har nu stora planer för sitt nyförvärv.

– Det kommer att hända mycket här det kommande året. Konferensrummen moderniseras med ny teknik, möbler och färger. Vi bygger om loungen som också blir ett slags avslappnat mötesrum och restaurangen ges en ny spännande inriktning med fokus på lokala råvaror, mycket fisk och fräscha primörer. Och den tidigare sommarkiosken kommer att bli en sommarbar för sköna kvällar under blå himmel, säger Isabelle Carlund.

Bo i stuga vid havet

Anläggningen har totalt fyra mötesrum där den största, som tar upp till 110 personer, har en hel fönstervägg som vetter mot vattnet. Det rummet fungerar också som festlokal. För övernattning finns drygt 63 bäddar fördelade i dubbel- och enkelrum, sviter i olika storlek, små hus och stugor vid bryggan. Alla rum har en egen balkong eller uteplats.

Spännande ö-värld

Tjörn är möjligheternas ö med kultur, natur och motion i en säregen kustvegetation. Passa på att ta en berikande promenad i den närliggande skulpturparken Pilane – som 2016 lyftes upp på tio i topp-listan över Europas bästa konstparker – eller hämta golfbagen och gästa Tjörns Golfklubbs härliga bana i kuperad bohuslänsk miljö. Området är också en idealisk plats för vandring, paddling och inte minst segling.

– Här finns också chansen att kombinera konferensen med till exempel hummerfiske och många gäster väljer att avsluta dagen på bryggan och relaxa en stund i vår fina vedeldade havsbastu, säger Isabelle Carlund.

Den milsvida utsikten över havet och öarna får man på köpet.

Björholmens Marina

En konferens på Björholmens Marina bjuder på ett möte med en sällsynt naturskön plats och havets läckerheter på tallriken. Anläggningen ligger cirka en timme med bil från Göteborg. Samtliga övernattningsrum har utsikt mot vattnet, egen balkong eller uteplats. Möteslokalerna är fyra till antalet och tar som mest 110 personer.

Läs vidareSe alla inom temat här

Senaste i Reportage


Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.