Mjukare hud med fotfisk - | Konferensvärlden
Reportage > Mjukare hud med fotfisk

Mjukare hud med fotfisk

Yasuragi Hasseludden har under våren haft premiär för sin nya behandling Fish Spa. Behandlingen innebär att besökaren sätter fötterna i ett vattenbad fullt av små fiskar som ger fötterna en lätt peeling genom att nafsa i sig döda hudceller.

Text: Matilda Andréasson

24 maj 2011, uppdaterad: 28 maj 2013

Fiskarna är av den turkiska arten Garra Rufa, som i sin ursprungliga miljö lever i väldigt varma vatten utan naturliga källor till mat. Därför har arten lärt sig att leva på det mesta som finns till hands.
På Yasuragi hade behandlingen premiär i början av april, och spachef Ewa Goos berättar att det redan blivit en väldigt populär aktivitet.
– Nu har vi kört i en månad och har redan haft över 500 behandlingar. Det är väldigt många spontana bokningar, vilket vi tycker är kul eftersom de flesta av våra gäster förbokar allting inför sin vistelse här.
Ewa berättar att hon först stötte på fenomenet för något år sedan på en salong i London.
– Jag tänkte ”wow, det borde vi ha!” Sen träffade jag av en slump på en person som skulle bli återförsäljare av detta i Sverige, så då slog jag till direkt.
Det hela fungerar som en franchise-lösning, där leverantören har ett färdigt koncept som installeras på anläggningen. Såhär i början kommer leverantören också på dagliga besök till Yasuragi.
– De kommer hit varje dag nu och byter vatten och tar prover, och det känns väldigt viktigt för oss att se till att allting fungerar bra, både för fiskarna och för våra gäster, säger Ewa.

Perfekt för konferensenFish Spa på Yasuragi passar särskilt bra för konferensgäster, eftersom den är placerad i konferensavdelningen och inte i spadelen, dit konferensgästerna ofta inte hinner under sitt besök.
– Vi har sex behandlingsplatser så man kan sitta där ett helt gäng och kanske ta ett glas champagne från baren. I vårt spa har vi alkoholförbud så det blir ju lite extra också, berättar Ewa.
Gästernas reaktioner har varit väldigt positiva, även om det kan ta några minuter att vänja sig vid upplevelsen.
– De första fem minuterna är det många som lyfter upp fötterna hela tiden, men sedan säger de ”det här var ju faktiskt skönt”. Det är en väldigt lätt peeling, ungefär som om du sätter fötterna i ett fotbad och filar de efteråt, så det går inte att jämföra med en lång fotbehandling. Men det blir en verklig skillnad, och jag tror inte det är någon som inte har tyckt att deras fötter har blivit mjukare efteråt.

FaktaGarra Rufa har inga tänder utan nafsar i sig döda hudpartiklar från fötterna, vilket gör att exfolieringen är väldigt mild och behaglig. Fiskarna utsöndrar ett mjukgörande enzym från munnen (diatranol) när de nafsar i sig hudpartiklarna. Behandling rekommenderas för problemhud som psoriasis, rosacea och eksem. Eftersom Garra Rufas inte äter levande vävnad behöver man aldrig vara orolig för att dom ska behandla ”för mycket”.
Du får först torka rent fötterna innan du sätter ner dem i tanken, vars vatten ständigt cirkulerar i ett reningssystem där det filtreras och steriliseras av UV-ljus. För att skydda fiskarna innehåller vattnet inget klor. Fiskarna får också ett tillskott av vitaminer och andra näringsämnen.
PrisPå Yasuragi kostar 25 minuters fiskpedikyr 300 kronor, och 50 minuter 600 kronor.Se alla inom temat här

Senaste i Reportage


Erbjudanden

Till alla erbjudanden »

Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.