Modern teknik på Lindholmen - | Konferensvärlden
Reportage > Modern teknik på Lindholmen

Modern teknik på Lindholmen

Stadsdelen Lindholmen är ett av Göteborgs mest expansiva områden. Nya företag etableras och både kontor, hotell och bostäder byggs. Gränsöverskridande samarbeten och skapandet av nya nätverk är viktiga grundpelare för utvecklingen, och ett av de viktiga kugghjulen i den processen är Lindholmen Conference Centre.

Text: Kristin Fridholm

17 januari 2012, uppdaterad: 28 maj 2013

Lindholmen Conference Centre drivs av Chalmers konferens och restauranger och ligger på Lindholmspiren i Göteborgs norra hamn. De moderna byggnaderna med djärva vinklar och mycket glas andas ny teknik och framåtanda. Innanför dörrarna passerar personer med elektroniska läsplattor i händerna och telefonsnäckor i öronen. En man går fram till receptionen med en fråga och tar därefter snabbt fram sin laptop – inte ett papper eller en almanacka – ur väskan för att kontrollera ett namn.
Att hela anläggningen har den allra senaste tekniken inom IT är något som knappt nämns – det anses självklart när man samarbetar med många av de ledande teknikföretagen i världen.

Länk mellan näringsliv och studenterLindholmen Conference Centre ligger i byggnaden Lindholmen Science Park, en arena för forskning, innovation och utbildning inom mobilt Internet, intelligenta fordon och transportsystem samt modern media och design. Här huserar ett stort antal företag som samarbetar tätt med både universitet och högskolor i Göteborg.
Chalmers konferens och restauranger är en del av Chalmers studentkårs företagsgrupp. Därmed har företaget som uppgift att gynna just utbytet mellan näringsliv och studenter.
– För oss som arbetar här är uppdraget att bygga dessa nätverk en viktig del av vårt arbete, poängterar vice VD Marcus Danielsson. Vi driver en renodlad konferensverksamhet med all tänkbar service, men kan samtidigt, lite skämtsamt uttryckt, hjälpa företag att rekrytera nya välutbildade medarbetare på lunchen.

Stadsdel under utvecklingAnläggningen ute på Lindholmen stod klar så sent som i september 2010, men redan från början var det stor efterfrågan på de olika möteslokalerna.
– Många företag ser möjligheterna med att hålla sina konferenser här ute. Vi har rum för allt från det lilla mötet med endast ett par mötesdeltagare, till den stora produktlanseringen för upp till 600 personer i Lindholmen konferenshall. Miljön här är inspirerande med den gamla hamnpiren och de många byggprojekt som pågår. Dessutom har vi mycket goda kommunikationsvägar ut hit med bussar från centrum, samt Älvsnabben som lägger till utanför.
Precis intill konferensanläggningen byggs just nu ett nytt hotell, Radisson Blu Riverside Hotel. Hotellet planeras vara färdigt under våren 2013 och kommer att bli ett mycket positivt tillskott för Lindholmen Conference Centre då anläggningen inte har eget boende.
– Hotellet kommer att vara ett komplement och kommer att lyfta totalupplevelsen för våra gäster, säger Marcus.

Användarvänlig teknikNär vi går en rundtur och tittar på de olika mötesrummen pratar Marcus med en avslappnad självklarhet om anläggningens trådlösa nätverk på 100 Mbit i sekunden, om professionell AV-utrustning och Smart Boards.
– Vi satsar mycket på att ha den senaste och bästa tekniken här, men ännu viktigare är att den ska vara användarvänlig. Du ska som gäst få tillgång till det bästa, men ska samtidigt enkelt kunna koppla upp din dator, använda mikrofon etcetera och köra din presentation utan att vara ett teknikproffs.
Det speciella med anläggningen på Lindholmen som slår en när man går runt är den stilrena, avskalade, men samtidigt spännande designen på såväl mötesrum som gemensamma ytor. Utanför konferenscentret passerar en inomhusgata och det är lite som att befinna sig inne i en snyggt designad butik. Väggarna är smyckade med ett vackert triangelmönster och det är inte förrän Marcus öppnar en av dörrarna in till mötesrummen som jag ser att den ens finns där. Överallt finns ytor för mingel och enskilda möten eller samtal, och allt är mobilt. På flera ställen finns dolda el- och vattenanslutningar i golvet.
– De används exempelvis när vi arrangerar evenemang i den stora konferenshallen. Då kan vi rulla hit mobila serveringsenheter och servera drycker och mat vid dessa inför evenemanget eller i pausen. Gästerna kan helt bestämma själva hur de vill ha det och det är viktigt för oss, säger Marcus.

Restauranger med olika inriktningEtt annat område som Marcus talar sig varm om är maten. Dagtid finns här tre lunchrestauranger med olika inriktning; Local med modern husmanskost, Fresh med lite lättare rätter såsom sallader och soppor samt Global där maten har en mer internationell prägel. Dessutom finns Restaurang R, en affärslunchrestaurang med bordsservering. Denna används även kvällstid och på helger för affärsmiddagar och fester.
– Jag vill faktiskt passa på att skryta lite om personalen också, avlutar Marcus med ett stolt leende. Vi har verkligen lyckats få hit mycket bra medarbetare. Vi har oerhört meriterade och engagerade kockar och serviceinriktad servis. Med samma engagemang kan de laga omkring 1 000 portioner lunchmat och samtidigt lägga en exklusiv touche på den lyxiga galamiddagen för 450 gäster.Se alla inom temat här

Senaste i Reportage


Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.