Moderna möten i historisk miljö - | Konferensvärlden
Welcome Hotel
Welcome Hotel
Welcome Hotel
Welcome Hotel
Welcome Hotel
Welcome Hotel
Foto: Camilla Lindqvist
Welcome Hotel
Foto: Camilla Lindqvist
Reportage > Moderna möten i historisk miljö

Moderna möten i historisk miljö

Hälsa & Spa På Wärdshuset Lasse Maja Konferens & Fest i Järfälla, en kvart med pendeltåget från Stockholm, har mat och logi stått i centrum i 350 år. Här konfererar man och avnjuter svensk traditionell mat i en inspirerande miljö kombinerat med bekvämt boende och avkopplande nybyggt spa under bar himmel.

Mia Wibacke Bornberger

13 mars 2019,

Atmosfären i och omkring Wärdshuset Lasse Maja Konferens & Fest skulle kunna vara hämtad ur Bullerbyn eller Madicken. De pittoreska husen med sina spröjsade fönster och röda träpanel är uppförda i u-form och ramar in ett litet charmigt torg. Inne i restaurangen vittnar bland annat en dekorativ äldre bakugn om det historiska arvet och området ligger inbäddat i lummig parkmiljö med boulebanor och mäktiga lövträd. Närheten till större anslutande vägar, tät bebyggelse och spårtrafik känns avlägsen, trots att de finns bara minuter bort.

En plats med anor

Detta är en omtalad plats på flera sätt. Dels för att det oavbrutet har bedrivits krogverksamhet här sedan 1600-talet, dels för att det var här – i det gamla Tingshuset – som den ökände tjuven Lars ”Lasse-Maja” Molin dömdes till livstids fängelse efter att ha stulit kyrksilvret i närliggande Järfälla kyrka. Den ursprungliga krogen startades 1671 av änkan Brita Cruus, barnbarn till riksmarskalken Axel Oxenstierna. Restaurangen förvandlades snart till ett klassiskt gästgiveri, där man kunde få sig en bit mat, sömn och byta till pigga hästar invid Stockholms västra infart.

– Att byggnaderna här har en själ undgår ingen, konferensgästerna brukar beskriva det som att mötet ges en extra krydda, och vi vårdar arvet med omsorg. Så även maten som följer klassisk svensk tradition: närodlad, ekologisk och efter säsong i möjligaste mån. Köksmästaren som lade grunden till detta var den tidigare Nobelkocken Johnny Johansson som arbetade här på 1980- och 1990-talet. Och det är i hans fotspår som vår nuvarande köksmästare, Mårten Östman, har fortsatt. Maten är genuin och genomarbetad, samtidigt som vi också hela tiden håller oss uppdaterade, berättar Patrick Roos, som för fyra år sedan tog över som vd för anläggningen.

Det var hans föräldrar, Claes och Catharina, som startade Welcome Hotel i mitten av 1980-talet och som sedermera också införlivade det anrika värdshuset i verksamheten.

– Vi är den 44:e ägarfamiljen i ordningen, och den som drivit anläggningen längst, i drygt trettio år, fortsätter Patrick Roos.

Nära till allt

Wärdshuset Lasse Maja har ett komfortabelt läge, precis i utkanten av den nybyggda stadsdelen Barkabystaden, 15 minuter med pendeltåg väster om Stockholm. Stationen når man på några minuter till fots, liksom shopping vid Stockholm Quality Outlet. Flygplatserna Bromma och Arlanda ligger båda inom en halvtimmes resa med bil.

För cirka tio år sedan lät ägarfamiljen återuppföra den gamla stallbyggnaden, som tidigare stått intill Tingshuset. Resultatet blev ett hus med ett vackert tidstypiskt yttre och ett modernt ändamålsenligt inre, med konferenslokaler för upp emot 220 personer. Men kapaciteten stannar inte där. I Tingshuset från 1718 finns ytterligare lokaler för runt 80 deltagare och till detta kommer ett flertal lokaler i intilliggande moderna Welcome Hotel, där övernattningen sker. Totalt finns det tillgång till tio större lokaler och åtta grupprum.

– Vi har börjat en långsiktig resa mot att bli en av landets främsta konferensanläggningar. Och med en totalrenoverad hotelldel och helt ny spaavdelning lägger vi nu till ytterligare pusselbitar, säger Patrick Roos.

Relax, refresh, recharge

Spa-anläggningen är kombinerad för inomhus- och utomhusbruk och invigdes så sent som i januari. Poolen är tolv meter lång och uppvärmd till 35 grader året om. Till det kommer jacuzzi, ång- och torrbastu, kallbad, duschar, omklädningsrum och relaxutrymme. Anläggningen kan nyttjas av både konferensgäster och boende på hotellet och även om man bara är här över dagen kan man passa på att njuta en stund.

Patrick Roos ser ut över den härliga innergården med belysning, blommor, mjuka möbler i rotting och en nybyggd spa-bod, inspirerad av Medelhavet.

– Det hela för tankarna till en fransk bistro – här kommer våra konferensgäster att trivas.

Taggar/Etiketter
Hotell  Inredning  Kickoff  Konferens  Nyrenoverat  Spa  

Läs vidareSe alla inom temat här

Senaste i Reportage


Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.