Münchenbryggeriet – hållbart och riktigt stort - | Konferensvärlden
Münchenbryggeriet
Münchenbryggeriet
Münchenbryggeriet
Münchenbryggeriet
Münchenbryggeriet
Münchenbryggeriet
Münchenbryggeriet
Münchenbryggeriet
Reportage > Münchenbryggeriet – hållbart och riktigt stort

Münchenbryggeriet – hållbart och riktigt stort

Stora möten Münchenbryggeriets imponerande byggnad är ett av Stockholms mest karaktäristiska inslag i stadsbilden. I den vackra tegelbyggnaden från sent 1800-tal tillverkades öl i över 100 år. Idag hittar du en av Stockholms största konferensanläggningar med en total kapacitet på 2 500 deltagare.

18 juni 2024,

Münchenbryggeriet är ett landmärke i Stockholm, och faktiskt den mest fotograferade byggnaden då den bildar fond för Stadshusets många bröllopsfotografier. Byggnaden är stor, 40 000 kvm, och huserar både skolor och företag och den fantastiska konferensanläggningen på hela 9000 kvm.

Platsen har en lång och dramatisk historia. Den ursprungliga byggnaden från 1700-talet brann ner 1893 men återuppfördes och var sedan bryggeri fram till 70-talet. Byggnaden hotades av rivning men räddades av ett folkuppror 1976, berättar Fredrik Norberg, säljchef.

På Münchenbryggeriet arbetar man hållbart. Det är central idé sedan huset räddades från 70-talets rivningsiver – ett faktum som stärker det medvetna och långtgående hållbarhetsarbetet av idag. Den mat man serverar utgår från en vegetarisk kost, till det väljer kunderna det protein man önskar.

Vi källsorterar såklart och arbetar tillsammans med vår fastighetsägare med att minska vår elförbrukning. Vi håller nere vårt matsvinn genom att servera tallrikar till lunch, och är duktiga på att hantera våra råvaror på ett hållbart sätt, berättar Fredrik.

På Münchenbryggeriet finns 21 rum för konferenser, möten och event. Rummen är fördelade på tre stycken venues – tre stora, helt från varandra avskilda anläggningar med egna kök, matsalar och entréer. Mässhallen är den största avdelningen som rymmer upp till 900 personer i biosittning, samma antal i middagssittning och 1700 personer stående under en konsert. En mingelyta på två plan samt flera angränsande eventlokaler och en 40 meter lång utomhusterrass med fantastisk utsikt.

Sen har vi Mälarsalen med kringliggande lokaler. Den ligger högst upp i huset och har en häpnadsväckande utsikt över Stockholm och tar 350 personer i biosittning, berättar Fredrik.

Vidare finns Magasinet, en häftig lokal med etage, bergväggar, 7 meter i takhöjd och stora fönsterpartier ut mot Söder Mälarstrand. Eftersom de tre olika anläggningarna är helt avskilda går det lätt för Münchenbryggeriet att ha tre stora grupper på plats samtidigt.

Att boka en av dessa stora delar betyder att man är helt för sig själv, man kommer aldrig möta någon annan grupp. Det är ganska ovanligt och uppskattas av många av våra kunder. Sen har var och en av dessa lokaler sin egen karaktär, sitt eget unika utseende, säger Fredrik.

Det fjärde benet i Münchenbryggeriets konferensverksamhet är möjligheten av boka något av de mindre lokalerna som ligger på kajplanet. Sjösidan Västra består av 4 mötesrum och en lounge med tillhörande foajé och wc. Rummen är ljusa, moderna och passar för mindre konferenser.

Utifrån våra lokalers kapacitet är det naturligt att vi främst riktar oss till större grupper. Vi är också väldigt flexibla. När vi möter en kund så visar vi upp en tom lokal som vi sedan möblerar och inreder efter deras önskemål, förklarar Fredrik.

All önskvärd och modern teknik finns på plats – här är man van att arbeta med både konsertarrangemang och stora event – och en heldagskonferens på Münchenbryggeriet avslutas ofta med både middag och fest i de flexibla och stora rummen. Münchenbryggeriet ligger mitt i Stockholm, centralt men ändå i en charmig miljö, nära parker och nära till kajpromenaden. Det är lätt att ta sig hit med både buss, båt, tåg, bil, cykel eller genom att gå. En plats för stora grupper som uppskattar det gedigna hållbarhetsarbetet, den historiska miljön och det flexibla bemötandet.

Fakta:
Münchenbryggeriet ligger invid Riddarfjärden i Stockholm. En stor historisk byggnad som har en konferensverksamhet på 9000 kvm fördelat på tre unika venues. Här kan tre stora grupper mötas i total avskildhet för konferens, event, utställning, middag och makalösa fester. På ett hållbart sätt.

Läs vidareSe alla inom temat här

Senaste i Reportage


Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.