Musik och design på Hesselby slott - | Konferensvärlden
Reportage > Musik och design på Hesselby slott

Musik och design på Hesselby slott

Vill du värma dig i Arja Saijonmaas bastu? Eller ha disco i Magnus Carlssons rum? Då får du ta dig till Hesselby Slott i Stockholm. Där har den flitiga designerduon Simon och Tomas skapat åtta unika hotellrum tillsammans med några av Sveriges mest populära artister.

Text: Astrid Feldreich

15 april 2011, uppdaterad: 17 juni 2013

Förhoppningen är att Hesselby slott ska bli känt som musikslottet, då det har en lång musikhistoria som sträcker sig ända till slutet av 1600-talet när bland annat Bellman spelade här. Men när företaget Svensk Inredning tog över driften av slottet i december förra året var hotellrummen tråkiga och kopplingen till musiken inte självklar. Alla var överens om att konferensanläggningens rum behövde förnyas samtidigt som Svensk Inredning ville lyfta fram slottets musikprofil. Lösningen blev ett tv-program där inredningsexperterna Simon och Tomas tillsammans med åtta svenska artister inredde ett rum per stjärna. KonferensVärlden fick en förhandsvisning av de snygga hotellrummen och en pratstund med designerduon på slottet inför tv-premiären.

Konferenshotell ett sömnpillerVi slår oss ner i Pernilla Wahlgrens hotellrum, som är stilrent med blå och turkosa inslag. Simon och Tomas fyller i varandras meningar och det märks att de är vana vid att göra intervjuer tillsammans. Deras två vilda Jack Russell-hundar Percy och Pooter gör sig snabbt hemmastadda i Pernillas svit och rullar runt i den välbäddade sängen. Vi börjar med att prata om begreppet konferensanläggning.
– Bara ordet konferenshotell gör att man somnar, säger Simon och får medhålla av Tomas:
– Det är något med den där gräsliga laxrosa nyansen på väggarna och linoleummattorna som gör att det blir mellanmjölk av alltihop.
De menar att en konferensgäst måste få en upplevelse av sitt boende.
– Du ska kunna komma tillbaka till ditt hotellrum efter en lång mötesdag och känna att du trivs, säger Tomas och lutar sig tillbaka i fåtöljen.

Ingen känsla av fanclubPernilla Wahlgren, Marie Serneholt, Dregen, Thomas Di Leva, Arja Saijonmaa, Roger Pontare, E-type och Magnus Carlsson fick äran att sätta sin prägel och sitt namn på varsitt rum. Utöver de åtta artistrummen finns sedan tidigare byggnaden Trubaduren som har inspirerats av kända vissångare som Cornelis Vreeswijk och Evert Taube, och som består av 18 nyrenoverade hotellrum och två sviter. För att knyta musikprofilen till konferenserna kan grupper välja bland en rad olika aktiviteter som inspirerats av musikens värld. Hesselby slott har konferensrum för grupper från 2 till 150 personer både i slottet och i den modernare konferensbyggnaden intill slottet.
De nyrenoverade hotellrummen speglar artisternas personlighet och är en hybrid mellan hur designerparet ser på artisten och artistens egen smak. Resultatet är riktigt häftigt, med åtta annorlunda sviter fördelat på fyra kändisrum i vardera slottsflygel. Samtidigt menar Simon och Tomas att det var viktigt att undvika en känsla av fanclub över rummen med idolbilder på väggarna. Snarare ska det vara små detaljer och känslan i rummen som skvallrar om vilken artist som står bakom designen.
– Det måste vara stilfullt och möjligt för en vanlig hotellgäst att bo här också, menar Simon.
De berättar att från början ville alla artister ha beige, vitt och svart i sina rum, precis som alla andra svenskar.
– Men det brydde vi oss inte om. Vi tog ut svängarna och försökte vara lekfulla i våra tolkningar, säger Simon.
När KonferensVärlden nummer två landat på era skrivbord är samtliga hotellrum färdiga och går att boka. Ett budgetalternativ är att inspireras av bilderna och drömma om att Simon och Tomas någon gång designar en slottssvit bara för dig…Se alla inom temat här

Senaste i Reportage


Erbjudanden

Till alla erbjudanden »

Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.