Nå höga höjder - | Konferensvärlden
Reportage > Nå höga höjder

Nå höga höjder

Har ni tröttnat på klassiska aktiviteter som femkamp, men ändå vill stärka gemenskapen i gruppen? Efter en timme på klätterväggen når ni garanterat nya höjder med gruppdynamiken.

Text: Livia Jakobsson

24 maj 2010, uppdaterad: 28 maj 2013

I januari öppnade Klättercentret sin andra anläggning i Stockholm och finns nu både i Solna och vid Telefonplan. Anläggningen vid Telefonplan har två konferensrum i anslutning till klättringshallen och det går utmärkt att ha en konferens, ett företagsevent eller en kickoff för upp till 150 personer här.
– De senaste åren har vi märkt en ökad efterfrågan både från företag och privatpersoner. Förra året hade vi 60 000 besökare i Solna och vi hoppas på det dubbla antalet på den nya anläggningen, säger Clas Ebler, delägare och ”klättringspappa.”
Klättring är en bra kickoff aktivitet då alla deltagare är med på samma villkor, eftersom svårighetsgraden lätt kan anpassas. Här finns klätterväggar som passar allt ifrån tävlingsklättrare till nybörjare.
– De flesta har aldrig provat på klättring innan, men det gör ingenting. Här går det att utmana sig själv oavsett hur duktig man är. En stor del av klättringen består i att tänka till och planera sitt nästa steg. Dessutom är det en mycket social aktivitet, säger Clas.
Förutom klättring erbjuder Klättercentret en mängd olika aktiviteter som förbättrar teamkänslan. I maj blev höghöjdsbanan klar, där deltagarna får klättra 13 meter upp för att sedan bemästra en hinderbana.
– Våra teambuldingaktiviteter är ett bra sätt att se hur gruppdynamiken fungerar, säger Clas.

Jag är tacksam över att vi ska prova på en av de ”lättare” väggarna då min klättringskarriär enbart består av att ha klättrat upp på en stege ett par gånger. Innan det är dags att ta sig an dagens utmaning byter vi om till träningskläder och får sätta på oss klättringsskor och sele. Det finns en avskild kursavdelning som passar bra för kickoffer. Klättercentret har sexton specialutbildade företagsinstruktörer som ser till att säkerhetskraven följs och som kan ge tips och stöd.
– Många som kommer hit är höjdrädda, men övervinner snabbt sin fobi när de kommit igång med klättringen, säger Clas medan han säkrar mig.
Trots att jag varken har svindel eller höjdrädsla, får jag snabbt handsvett när jag inser hur hög väggen faktiskt är. Till tonerna av Clas uppmuntrande ord tar jag så mina första stapplande kliv.
– Så ja, det ser bra ut. Kom ihåg att använda benen. Tryck ifrån bara, hojtar Clas från golvet.
Istället för att titta ner fokuserar jag på var jag ska sätta fötterna och vilka grepp jag kan nå. När jag kommit halvvägs slår mjölksyran i armarna till och trots att Clas uppmuntrar mig att fortsätta, känner jag att det är dags att bege mig neråt. Det är en härlig och nervös känsla att släppa taget och låta Clas fira ner mig. Väl nere på golvet är jag varm och ordentligt trött, både av den fysiska och av den psykiska aktiviteten. Det ger en kick att pressa sig för att se hur högt det går att ta sig och samtidigt känns det lika bra väl nere på golvet igen. Efter ytterligare några försök får jag dock ge mig då både armar och ben skakar ordentligt. Jag kan snabbt konstatera att klättring är otroligt bra träning och samtidigt en kul aktivitet att prova på. Väl tillbaka på redaktionen känner jag fortfarande av sviterna av klättringen och att träningsvärken börjar smyga sig på.Se alla inom temat här

Senaste i Reportage


Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.