Nära allt och ändå plats för återhämtning - | Konferensvärlden
Radisson Blu Arlanda
Radisson Blu Arlanda
Radisson Blu Arlanda
Radisson Blu Arlanda
Radisson Blu Arlanda
Radisson Blu Arlanda
Radisson Blu Arlanda
Radisson Blu Arlanda
Reportage > Nära allt och ändå plats för återhämtning

Nära allt och ändå plats för återhämtning

Hotell Radisson Blu Arlandia Hotel är ett hotell nära det mesta – nära buss, tåg och flygplats. Här är det lätt att samla en grupp eller konferensdeltagare som kommer resande från hela Sverige. En vilsam oas som under vår sommar och höst ligger inbäddad i grönska och som kan erbjuda allt för att konferensen ska bli både smidig, laddad med energi och fylld av upplevelser.

21 maj 2024,

Radisson Blu Arlandia Hotel är som en egen destination. Det är lätt för alla att ta sig hit, oavsett färdmedel, och väl här så möts man av ett hotell som erbjuder allt vad en konferens kan önska sig.

Sex minuter med transferbuss från flygplatsen, som går var femtonde minut. För bilresenärer har hotellet en egen parkering med plats för upp till 200 bilar. Hotellet ligger grönt och lummigt, omgärdat av stora gräsmattor och inte långt härifrån finns två gamla byggnader från områdets allra tidigaste historia som förstärker platsens fridfulla och avkopplande atmosfär.

– Det är nära men ändå tillräckligt långt från flygplatsen för att kunna erbjuda lugn och ro. Man kan se flygplanen starta och landa, men långt från flygplatsens hektiska miljö, säger AnnSofie Lanner, General Manager för Radisson Blu Arlandia Hotel.

I närområdet finns lockande löpspår och vill man ta en cykeltur så har hotellet cyklar till utlåning. Här kan flygplansentusiaster ägna sig åt plane-spotting på lagom avstånd och här kan man koppla av i den uppvärmda inomhuspoolen eller köra ett träningspass i gymmet. Att hålla samman alla deltagare under konferensen uppskattas av många arrangörer och på Radisson Blu Arlandia Hotel blir det naturligt – här försvinner inte grupper iväg ut på stan – här vill man stanna kvar.

Radisson Blu Arlandia Hotel är Arlandas första hotell, som stod färdigt 1980. Hotellet har 342 rum och 24 konferenslokaler, där den största lokalen, ett auditorium, rymmer 244 sittande personer och har en scen för talaren. Lokalen har en spännande historia då den tidigare inrymde Märstas allra första biograf. En biograf som höll Sverigepremiären för den första Sällskapsresan-filmen.

– Hela hotellet har en intressant historia. Där vi idag har vår konferensavdelning med alla mötesrum låg det tidigare en nattklubb! berättar AnnSofie vidare.

Runt den största konferenslokalen, som man når från två håll, finns härliga mingelutrymmen som gör pauserna logistiskt och socialt enkla och praktiska. Ytorna lämpar sig också väl för utställningar och eftersom lokalen ligger i markplan kan man köra en bil rakt in på scenen eller använda den stora parkeringsytan till en bilutställning om man har en bilpresentation. Förutom de 24 konferenslokalerna finns två stora terasser för trevliga utomhusaktiviteter – mingel eller middag.

Radisson Blu Arlandia Hotel har också ett samarbete med Flygstridsskolan, som också ger konferensgrupper möjlighet till en, i ordets rätta bemärkelse, unik aktivitet.

– Här kan man bli pilot för en dag och flyga Viggen, Boeing eller helikopter i en flygsimulator. En oerhört uppskattad aktivitet av många grupper, berättar AnnSofie.

På Radisson Blu Arlandia Hotel tar man sina konferensgästers vistelse på stort allvar och det blir inte minst synligt vad det gäller den mat som serveras här. Maten och fikabufféerna ska både leva upp till gästernas höga förväntningar och fylla på med den energi man behöver genom en konferens.

– Maten ska vara en del av upplevelsen och vi har ett utmärkt köksteam som möts av många lovord från våra gäster. Vi byter regelbundet menyn för våra à la carte-rätter, så även gäster som kommer ofta ska få en ny matupplevelse vid varje besök, säger AnnSofie.

Fakta:
På Radisson Blu Arlandia Hotel är Arlandas första hotell. Sex minuter från flygplatsen ligger ett hotell med 24 konferenslokaler varav den största rymmer 244 personer. Inomhuspool, gym och härliga grönområden. Ett samarbete med Flygstridsskolan skapar chansen att prova flygsimulator.

Läs vidareSe alla inom temat här

Senaste i Reportage


Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.