Naturbegåvade konferenser - | Konferensvärlden
Reportage > Naturbegåvade konferenser

Naturbegåvade konferenser

Vill du komma bort från staden, äta god och närproducerad mat med sjöutsikt och njuta av lugnet i naturen? Då kan en konferens på Bommersvik mellan Järna och Nykvarn vara en vitamininjektion i vintermörkret.

Text: Astrid Feldreich

21 december 2010, uppdaterad: 28 maj 2013

Bommersvik består av väldigt mycket hus och mark. Sammanlagt finns det ett 30-tal byggnader varav 20 stycken används i verksamheten i dag. Vd:n Malin Åkerlund möter oss med ett leende i dörren. Hon berättar att just idag är det höstlov och därför lugnt på anläggningen men att de vanligtvis har minst en grupp som konfererar och övernattar på Bommersvik.
– Vi har 91 hotellrum och kan ta emot konferensgrupper på upp till 200 personer i våra största lokaler, säger hon.
Sedan 1999 är Bommersvik ett aktiebolag. Anläggningen ägs fortfarande av SSU, Sveriges Socialdemokratiska Ungdomsförbund, men Malin betonar att de numera riktar in sig mot näringslivet. Herrgården Bommersgården från 1915 är anläggningens mest populära hus för grupper som vill mötas avskilt. Den före detta sommarbostaden har nyligen renoverats för att passa till konferenser. Högst upp i herrgården ligger Vinden där ett 60-tal personer kan mötas under kristallkronorna.
– Den här lokalen är väldigt poppis, både som konferenslokal och som mingellokal, berättar Malin.

Här- och närproduceratVi fortsätter över gården till Milan och Studiegården, två byggnader som till skillnad från Bommersgården har inretts i funkisstil.
– I Milan finns ett stort konferensrum som tar upp till 200 deltagare, här finns också grupprum och en innergård där gästerna kan fika. Jag tror att konferensgrupper uppskattar att det finns möjlighet att konferera avskilt i en egen byggnad.
Bommersvik vann Congrex utmärkelse för Bästa totalupplevelse 2010, något Malin tror beror på att de är så måna om att ha en bra service och ta hand om gästerna. Dessutom har de gjort mat som är härproducerad och närproducerad till sitt signum, ett projekt som köksmästaren Tony Jaurell varit drivande i.
– Jag använder mig alltid av lokala råvaror till matlagningen, och det tror jag märks på smaken. Exempelvis har vi Saltå Kvarns produkter till all bakning och alla kakor är ekologiska. Vi vet var våra råvaror kommer från, och vi från köket åker ofta runt till olika lokala återförsäljare i närheten. Allt från mjölken till köttet kommer från små gårdar och eldsjälar i trakten, säger han.
Tidigare i år lanserade Bommersvik det lite annorlunda men roliga konceptet med ”skogsfloating” där deltagarna konfererar i hängmattor i naturen under bar himmel. Kurs- och konferensanläggningen ligger vid sjön Yngern som är en av Sveriges renaste vattentäkter och en aldrig sinande källa till konferensaktivteter. Nere vid vattnet ligger en relaxavdelning med bastu och brygga där den som vågar kan bada isvak på vintern.
– Ett nytt koncept är gäddfiske som är ett roligt inslag i konferensen. Sedan har vi naturligtvis vår populäraste aktivitet, kräftfiske, där konferensgrupperna får lägga ut burar och själva plocka upp kräftorna. På kvällen dukar vi upp till en mysig kräftskiva vid vattnet, berättar Malin.
En annan efterfrågad aktivitet är svampplockning under höstarna. Malin menar att Bommersviks avskilda läge och naturen skapar ett lugn.
– Det är någonting med Bommersvik som gör att gästerna landar.Se alla inom temat här

Senaste i Reportage


Erbjudanden

Till alla erbjudanden »

Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.