Naturparadis för den aktiva konferensen - | Konferensvärlden
Sörbyn Lodge
Sörbyn Lodge
Sörbyn Lodge
Reportage > Naturparadis för den aktiva konferensen

Naturparadis för den aktiva konferensen

Konferenspärlor Ett stenkast från Råneälv, vid kallkällsjön Vitträsket, inbäddad av orörd natur och kuperad skog hittar du Sörbyn Lodge. En spännande mötesplats med unika aktiviteter för både sommar och vinter, där du dessutom kan äta gastronomiskt förstklassigt.

Text: Helena Wikström

20 oktober 2022,

Sörbyns spännande historia tar sin början för nästan hundra år sedan då platsen blev en av Norrbottens mest populära dansparker med evenemang för tusentals besökare, och med boende för de långväga gästerna.

– 2010 köpte vi loss Sörbyn, dansbands-eran hade dött ut, och vi ville skapa framtida värden för bygden genom att hitta en mer differentierad marknad för den här fantastiska platsen, berättar Palle Andersson, vd på Sörbyn Lodge.

Idag finns här en inspirerande plats för företag och organisationer med mötesbehov, men också stugor och hotell som passar för par, familjer, kompisgäng eller bröllop.

– Våra konferensgäster är viktiga för oss. Idag är vi en liten anläggning med 26 bäddar, så vi kan verkligen jobba med gästen, skräddarsy och hitta individuella lösningar, förklarar Palle.

Konferenslokalerna rymmer grupper från 8 upp till 35 personer, men på sommaren finns det även möjlighet att använda sig av två logar och då vara så många som 200 personer i biosittning.

En konferens på Sörbyn Lodge är naturligtvis naturbaserad. Mitt i en orörd och vild natur kan man som konferensgäst få vara med om allt från jakt- och fisketurer, besök hos en samisk familj, kanotpaddling, längdskidåkning, älgsafari till hundspann med Huskys och norrskenssafari.

– Vi har ett utbud av riktigt högkvalitativa aktiviteter och kommer snart som enda plats erbjuda luftballongsfärder i vinterklimat!, fortsätter Palle.

Är man intresserad av fiske så finns här på sommaren kanske Sveriges bästa gäddfiske, på vintern erbjuds isfiske efter röding med erfarna fiskeguider. Är man ett riktigt litet sällskap kan man få prova på trädskällarjakt – en jakt med skällande hund på skogsfågel som tjäder och orre.

– Om vädret tillåter en klar vinterkväll kan man också åka på Aurora dinner. Fullt påpälsad äter man middag utomhus under en gnistrande stjärnhimmel som dessutom med lite tur kan visa upp ett norrsken, berättar Palle.

Trots alla unika aktiviteter som Sörbyn erbjuder så är maten anläggningens signaturprodukt. Restaurang Kallkällan har en meny full med lappländska råvaror, lokalproducerade eller plockade och fiskade av personalen.

– Gastronomiskt så är det ett litet paradis! Och den största anledningen för alla våra gäster att besöka oss. Lokalproducerat med en internationell twist, säger Palle.

Sörbyn Lodge investerar och skapar nytt. Huvudbyggnaden och hotellet är nyrenoverade och de idag fem timrade stugorna ska bli fler.

– Det blir nästa projekt: tre nya stugor som kommer bli större och ha högre standard än de befintliga stugorna. Mitt mål är att vi ska kunna erbjuda minst 80 bäddar när vi är klara, avslutar Palle.

Fakta Sörbyn Lodge
Sörbyn Lodge ligger 30 minuter från Boden och en timme från Luleå. Anläggningen ligger alldeles vid Råneälv och har ett stort utbud av naturbaserade aktiviteter. Idag finns här 26 bäddar fördelade på hotellet och stugor.

Läs vidareSe alla inom temat här

Senaste i Reportage


Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.