Nosh and Chow blir Stockholms första townhouse - | Konferensvärlden
Reportage > Nosh and Chow blir Stockholms första townhouse

Nosh and Chow blir Stockholms första townhouse

Den 10 januari presenterade Berns sitt nya syskon Nosh and Chow som blir Stockholms första townhouse med restauranger, barer, vinterträdgård och sviter i ett och samma hus. Hela byggnaden kommer stå klar under hösten och först ut är gatuplanets brokiga restaurang med en touch från världens olika hörn.

Text: Malin Svensson

28 januari 2013, uppdaterad: 17 juni 2013

I år fyller Berns 150 år och det firas bland annat genom att inviga Nosh and Chow, ett nytt syskon som blir Stockholms första townhouse. Restaurangen har precis öppnat med plats för 150 matgäster, samt två snackeasy-barer med en tillhörande innergård. Inom kort öppnar även en separat fine dining restaurang en trappa upp med 60 platser och senare i höst invigs slutligen de två övre våningsplanen med fyra generösa sviter och fyra salonger.

Nosh and Chow ligger på Norrlandsgatan 24, ett kvarter från Stureplan, i samma hus från 1895 som Norrlands Bar & Grill huserade i under 90-talet och som Tiger of Sweden använde som huvudkontor under 00-talet. 10-talets förvandling är total.

– Nosh and Chow kan beskrivas som ett mini-Berns och namnet kommer från två engelska slangord för att äta; “nosh” är att äta lite och “chow” är mer en måltid, berättar Yvonne Sörensen Björud, VD för Berns.

Inredning med historia
Bakom den iögonfallande interiören står Lázaro Rosa-Violán, en efterfrågad spansk inredningsarkitekt som inrett över 150 restauranger, däribland populära Boca Grande och Big Fish i Barcelona.

– Toaletten en trappa ner är troligtvis Stockholms dyraste och det är där vår dj står och spelar musik som går ut genom hela huset torsdag till lördag, säger Yvonne.

”Bringing the world to Stockholm since 1863” – så lyder Berns strategiska koncept och mycket av det man ser på restaurangen är delar som bokstavligen forslats hit från olika delar av världen. På en av bardiskarna ligger vacker sten från Passeig de Gràcia som är en av huvudgatorna i Barcelona och på väggarna sitter träpaneler från en park i Toulouse.

– Materialet är återanvänt och vi har plockat inredning från gamla apotek i Spanien, kakel från Frankrike och lampor från Afrika. Det finns en historia i inredningen, precis som ett hem är uppbyggt med olika saker över tid, förklarar Lázaro.

Karaktäristiska smaker
Källarmästare Johan Lindqvist och kökschef Anders Atte har varit på inspirationsresor och har hämtat smaker från bland annat Nordamerika, Nordafrika, Sydostasien och Karelen där traditionella och klassiska rätter tillagas med svenska råvaror efter Johans och Anders tolkning. Resultatet är spännande och smakrika rätter för gommen, och gillar du koriander och spiskummin är du i himmelriket.

Under året kommer de fyra regionerna i menyn att bytas ut mot andra regioner i världen. I baren finns smårätter och menyns olika rätter, som ligger mellan 40-400 kronor, går att kombinera på alla möjliga sätt. Här är det meningen att du ska kunna umgås på ett otvunget sätt, dela på ett urval av rätter från menyn eller bara ta en drink i baren om man har lust.

Som en hemmafest
Hit kan man komma med både större och mindre sällskap. Med värme och exceptionell förmåga att blanda inredning som antikt glas från 1700-talet med egendesignade möbler, skapar Lázaro en skön hemmakänsla.

– Det ska kännas som att vi är hemma på fest hos vår väldigt beresta farbror. Han gillar nya kulturer och han älskar att äta och dricka gott. Medan han är bortrest har vi fått nycklarna dit för att kunna vara i hans stora kök och på hans spektakulära toalett, säger Lázaro.

– Men det bästa med Nosh and Chow, det kommer att komma, avslutar han förväntansfullt.Se alla inom temat här

Senaste i Reportage


Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.