Nu produceras nya superhits! - | Konferensvärlden >" />
Reportage > Nu produceras nya superhits!

Nu produceras nya superhits!

Golden Hits håller på att totalrenovera sina lokaler och har nyligen haft premiär för showen "En jävla massa hits" i ”The studio”, en trappa upp. Läs mer>>

10 april 2014,

Text: Sandra Hiort Foto: Frida Thornberg

Showkrogen på Kungsgatan 29 håller på att uppdateras till en komplett hitmaskin. Nyrenoverade utrymmen kommer att spegla arbetet kring en hitlåt – från att hänga i logen på garderobsplan till att signa kontrakt uppe i den numera ”glammiga” baren på översta våningen.

– Nu tar vi med Golden Hits in i framtiden, säger Mona-Marleen Antonson, Operations Manager på Golden Hits.

Fortfarande är hög igenkänningsfaktor, glädje och glimten i ögat högsta prioritet.

– Det ska inte kännas nytt och sterilt, det ska vara samma humor, värme och kreativitet man ska slås av när man kommer hit. Och du ska känna igen dig i allt från maten till låtarna som spelas.

Hur man bygger en hit

Renoveringen görs i etapper. Helt klar är våningen längst ner med garderob och toaletter. Skulle man mot förmodan få vänta på att hämta ut sin jacka här kan man beundra scenkläder ur Golden Hits showhistoria.

– Hela byggnaden kommer att handla om hur man bygger en hit, här nere har vi logen med scenkläder, speglar och garderober. Och toalettbåsen som vart och ett är inrett i egen stil.

Entréplanet väntar fortfarande på sitt ansiktslyft men helt klar är baren och det högst populära dansgolvet på plan två, ”The Biz”, där det handlar om affärerna kring hitlåtar. Som att signa kontrakt och få guldskivor. Plan ett handlar om studioarbetet – hur man spelar in en hitlåt, med bland annat krantappar som ser ut som mikrofoner. Här har det precis varit premiär för nya showen En jävla massa hits. En show med både rock och Robert Broberg representerade. Showen är ihopsatt av Peppe Bergström och Michael Blomqvist.

– Den är som vårt lilla kärleksbarn, säger Peppe Bergström och skrattar.

Peppe har själv arbetat som artist för Wallmans i sju år, bland annat på just Golden Hits. Men det är första gången han producerar en show.

– Eftersom jag själv har jobbat här har jag fördel i att känna publiken och vet förhoppningsvis vad de vill ha. Det har vi utgått från när vi satte ihop showen. Publiken ska få det de vill ha på Golden Hits – riktigt party, hög igenkänningsfaktor, hits och glädje!

En jävla massa hits

En jävla massa hits bjuder på allt ifrån onehit-wonders till 80- och 90-tals rock.

– Den som är i fyrtioårsåldern kan njuta av att känna igen sig i minnen till låtarna. Speciellt i numret ”One Hit Wonders”. Det känns verkligen som vi har lyckats förmedla glädjen som vi ville, på premiären blev det i alla fall stående ovationer!

Artisterna i nya showen har Peppe och Michael hittat genom audition och kontakter. Stina Björnlund som är en av de fyra utvalda kommer från showen på entréplanet. På Golden Hits går nämligen två shower parallellt. På plan ett får 170 personer plats att äta middag och se på show, på entréplan 380 personer. På entréplan pågår för fullt showen Hitstory som visas fram till sommaren.

– Hos oss får du helhetslösningen, allt i ett paket. Middag, underhållning, nattklubb och karaoke, säger Mona-Marleen.

I musikväg bjuds det på allt från rock och schlager till 80- och 90-talsmusik eller nya hits.

– Vare sig du vill det eller inte – till slut kommer du att sjunga med!

 

Visste du att?

Golden Hits tillhör Wallmans Nöjen som ägs av 2E Group. I koncernen ingår 2Entertain, Hansen samt Wallmans Nöjen. 2E Group har 13 egna arenor och driver även upplevelseportalen showtic.se.

Här bjuds på show tisdag – lördag varje vecka med sommaruppehåll mitten av juni till mitten av augusti. Under julperioden serveras en julinspirerad Bing Crosby-meny.

Produktionsteamet för Golden Hits håller audition en gång om året då 11 artister plockas ut. Michael Blomqvist, som tillsammans med Peppe Bergström producerat En jävla massa hits, har ett förflutet som artist på Wallmans. Han har också varit chef för huskören i Melodifestivalen fem gånger och turnerar just nu med Håkan Hellström.

Åldersgränsen på Golden Hits är 25 år. Kön för att komma in har av Allt om Stockholm utsetts till Stockholms trevligaste. Här blir man inte utvald utan kommer in i turordning. Är det kallt bjuds det på kaffe! (Vill man inte köa, fast det är trevligt, så får man se till att komma lite tidigare.)

I showen En jävla massa hits medverkar Amanda Holmgren, Stina Björnlund, Linus Svenheimer och Valdemar Möller.

Golden Hits kommer att utöka med en ännu rockigare del senare i år.Se alla inom temat här

Senaste i Reportage


Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.