Ny mötesvåning på Odenplan - | Konferensvärlden
Reportage > Ny mötesvåning på Odenplan

Ny mötesvåning på Odenplan

I början av maj öppnade 7A ett helt nytt våningsplan för möten och event på Odenplan.

– Vi har försökt tillgodose de behov som finns men som saknas på många ställen i centrala Stockholm, säger Pontus Esbo, marknadschef.

Text: Malin Svensson

23 maj 2013, uppdaterad: 17 juni 2013

När jag besöker 7A odenplan jobbar snickare, elektriker och inredare om vartannat med den sista finishen i deras nya våningsplan för möten och event. Det första som slår mig är ljuset jag möts av i loungen. Fönstren ligger tätt på rad och bjuder på en unik uppvisning av Odenplan och Odengatan som sträcker sig bort mot Östermalm. Med glaspartier och vikväggar blir hela utrymmet väldigt ljust, öppet och flexibelt. Den största lokalen har byggts i en oval form som påminner om en bandyrink, och har ett glastak som, vid soliga dagar som denna, tar in den klarblå himlen i rummet.

– Vi har försökt tillgodose de behov som finns och har till exempel gjort stora biytor i direkt anslutning till mötesrummen. Där kan man ha sin egen registrering, fika och lunch och få en privat känsla även om det pågår flera evenemang intill, säger Pontus.

Passar även mässor
7A finns sedan tidigare på Strandvägen och vid Stockholms Centralstation. Strandvägen är en stor paradvåning från sekelskiftet där de arrangerar allt från diskreta styrelsemöten till praktfulla bröllop. Lokalerna på Vasagatan inreddes 2011 i en modern, stramare stil och ligger intill Arlanda Express med ett läge optimerat för snabba möten.

För tre år sedan öppnade 7A även konferensverksamhet i 50-talshuset på Odenplan och i somras fick de tillgång till det nya våningsplanet på 2 000 kvadratmeter. Därmed har möteslokalerna centrerats till ett ställe och ytan har blivit dubbelt så stor.

– Med 7A Odenplan kan vi attrahera nya målgrupper som har behov av större ytor. Rummen är färre men mycket större och med breda korridorer och stora öppna ytor passar stället särskilt bra för minimässor, utställningar och branschdagar som kan övergå till festliga tillställningar på kvällen. En av våra projektledare kommer från mässbranschen och är dedikerad den typen av möten, säger Pontus.

Fest på terrassen
Till 7A kommer man via två entréer. Den gamla ingången på Norrtullsgatan har fräschats upp och från Odengatan har en ny gallerialiknande glasad entré tagit form som leder upp till det stora mötesplanet en trappa upp. Längs baksidan av huset och med direkt ingång till flera av mötesrummen, ligger en stor terrass som tar upp till 200 minglande gäster. Och precis ovanför konferensplanet finns en nästan lika stor takterrass med samma unika vy som från fönstren nedanför.

– Här ute kan vi servera kaffe, lunch och middagar men vi kommer även hyra ut terrasserna separat för fester och event, säger Pontus.

7A har satsat på ett supermodernt kök som ligger i mitten av alla mötesrum. Därifrån kommer kockarna och servisen kunna hantera flera olika sällskap som kan bestå av flera hundra sittande middagsgäster samtidigt.

– Här ska du kunna få en riktigt fin galamiddag, säger Pontus.


Fantastiskt läge
7A Odenplan ligger på gångavstånd från St Eriksplan där flygbussarna stannar, och på tio minuters promenad är du nere vid Centralstation. Odenplan är en viktig knutpunkt för lokaltrafiken med bussar och tunnelbana som inom några år utökas med pendeltågtrafik.

– Och via en transporthiss når du ett stort parkeringsplan längst ner i huset. 7A Odenplan är helt fantastiskt även när det gäller kommunikationer, säger Pontus. Se alla inom temat här

Senaste i Reportage


Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.