Ny nöjesdestination i Stockholm - | Konferensvärlden
Reportage > Ny nöjesdestination i Stockholm

Ny nöjesdestination i Stockholm

Event Hösten 2013 öppnar Tolv Stockholm under Tele2 Arena som nu byggs vid Globen. Det blir första steget till att förverkliga Stockholm Entertainment District.

Text: Malin Svensson

12 oktober 2012, uppdaterad: 17 juni 2013

En 12 000 kvadratmeter stor yta, precis under Tele2 Arenas spelplan vid Globen, är på väg att bli Stockholms nya nöjesdestination. Om ett år öppnar Tolv Stockholm och kommer innehålla tolv olika koncept som ska bjuda stockholmare och hitresta evenemangsbesökare på sport, lek, underhållning, musik, mat och dricka. Anneli Myrin-Holloway är projektledare på Imagination. Hon leder det kreativa team som fått uppdraget av SGA Fastigheter att ta fram den strategiska visionen av Tolv Stockholm.

– Namnet återspeglar den tanken som har funnits med från början. Vi spelar mycket på tiden. Tolv ska byta skepnad från dag till kväll och natt. Tolv är en siffra som går igen i ytan, öppettiderna och aktiviteterna, berättar hon.

Plats för klubbgig
Stockholms Stad har höga ambitioner och ser projektet som ett första steg mot visionen Stockholm Entertainment District. Man har tittat på förebilderna Live LA i Los Angeles och O2 i London som är goda exempel på hur man lyckats integrera stora evenemang som konserter med världsartister med fortsatta klubbspelningar i närheten efteråt. Tolv Stockholm får också en egen stor livescen med dansgolv men i förhållande till Tele2 Arena blir den liten och intim.

– Den kommer passa för klubbgig och efterfest när den stora konserten inne i Tele2 Arena är slut, menar Anneli.

Interaktiva eventytor
Förutom fasta aktiviteter som bowling, pingis, internationell bangolf, karaoke och sportbar med egen läktare för hemmafansen, kommer fem ytor på 60 kvadratmeter vardera att vara öppna för företag som söker interaktiva och annorlunda varumärkesstärkande samarbeten.

– Det kan vara alltifrån musiklounge till någon som sponsrar med evenemang inne i Tele2 Arena och som förstärker varumärket med någon aktivitet här på Tolv. Det handlar alltså inte om någon direktförsäljning, förklarar Anneli.

Eftersom målgruppen är bred finns risken att konceptet känns urvattnat och mainstream. Med Tolv vill man skapa någonting nytt och unikt så utmaningen för Annelis designteam ligger i att tilltala den enskilda individen, att få alla att känna sig hemma. Utifrån får Tolv Stockholm ett svart skal som kommer upplevas som en sober och sval yta. Inuti blir det en vibrerande och pulserande färg- och ljussättning.

Med flera nya restauranger och barer blir det även en plats att mötas på innan, under och efter jobbet för alla som dagligen arbetar i området. Familjen Ahlbom, som står bakom krogkoncepten Storstad, Hotellet, Bistro Rigoletto och Solidaritet, kommer driva nattklubb och restaurang med koppling till Slakthusområdets historia. Här kommer också Paninis grundare Ricard Constantinou att öppna Stockholms första riktiga korvrestaurang med en korvfabrik i anslutning. I Globenområdet finns även flera hotell och konferensmöjligheter och givetvis alla evenemangsbesökare till Ericsson Globe Arena och nya Tele2 Arenan som är klar till sommaren.

– Det är ett efterlängtat koncept. Vi kan komplettera området med ett fantastiskt utbud av aktiviteter och jag tror att det kommer locka väldigt många, säger Anneli.

TOLV STOCKHOLM
• tolvtusen kvadrat på gatuplanet till Tele2 Arena
• öppet tolv månader om året, minst tolv timmar om dagen (kl 11-23)
• tolv olika koncept inom sport, lek, underhållning, kultur, mat och dryck
• nattklubb med livescen
• sportbar med egen läktare
• räknar med cirka 2 miljoner besökare per årSe alla inom temat här

Senaste i Reportage


Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.