Ny spaupplevelse på Nynäs Havsbad - | Konferensvärlden
Reportage > Ny spaupplevelse på Nynäs Havsbad

Ny spaupplevelse på Nynäs Havsbad

Hälsa & Spa Nynäs Havsbad har skruvat upp nivån ytterligare ett snäpp efter en omfattande renovering av Havspaviljongen nere vid vattnet – det gamla kallbadhuset som idag inhyser konferensytor och avkoppling i spamiljö.

Text: Malin Svensson

26 november 2012, uppdaterad: 17 juni 2013

Nynäs Havsbad ligger på ön Trehörningen i Nynäshamn, en rekreationsplats med yttre skärgården som inramning och som var kurort under perioden 1906–1917. Kallbadhuset som låg här då fick stå som modell då nya ägarna tog över och byggde upp Havspaviljongen 2003. Under de senaste månaderna har entrén byggts ut och en omfattande uppdatering av hela byggnaden gjorts så att fler konferensgäster kan vara här samtidigt.

– Utomhuspoolen kan numera ta upp till 25 personer och vi har en helt ny bastuupplevelse i byggnaden på berget bredvid poolen, säger Anne-Maj Colbing som är platschef, och pekar bort mot ena änden av den u-formade Havspaviljongen.

Här finns en ångbastu, en vedeldad bastu och en lågtempererad eldriven bastu så att man både får något som passar alla smaker samtidigt som det skapar ett flöde till olika upplevelser. Inne i bastudelen finns också en liten lounge där man kan sitta och koppla av innan eller efter bastubadet. Bastumiljöerna är byggda med vy ut mot vattnet och horisonten, på så sätt får man både en natur- och badupplevelse.

En chock för kroppen
Tänk dig att du springer ut ur en glödhet bastu och tar ett blixtsnabbt dopp i isande havsvatten. Kroppen hinner vanligtvis inte inse hur kallt det är och känslan blir istället enormt uppiggande. Här på Havspaviljongen är vinterbad fullt möjligt.

– När folk kommer hit säger de att de inte ska bada, att det är alldeles för kallt, men senare brukar man ändå se ett lämmeltåg gå mot bryggan. Kroppstemperaturen höjs ju av värmen så det är inte konstigt att man ändrar sig och känner behov av att kyla ner sig, menar Anne-Maj.

Inomhuspoolen har också byggts om. Tidigare var det jetstream där men det användes väldigt lite då gästerna föredrog att bada utomhus.

– Nu har vi höjt temperaturen i inomhuspoolen och istället gjort två stycken champagnebäddar där man kan ligga och mysbubbla, säger Anne-Maj.

Kropp och kreativitet
Ovanför inomhuspoolen har en ny relaxavdelning inretts. Här är fönsterpartierna så låga att man kan man se ut mot havet även när man lägger sig ner på liggbänkarna som finns där. Utsikten är så där svensk skärgårdsvacker. Vid horisonten avtecknas en liten ö med några träd som man bara kan se under riktigt klara dagar som nu. Vid första anblicken ser det ut som en ubåt på väg rakt in i idyllen, men här finns tid att tänka om och landa i skönare tankar igen.

Nynäs Havsbad erbjuder både hudterapeutiska behandlingar, helkroppsbehandlingar och spa-behandlingar. Massage är det som fortfarande toppar i popularitet och numera finns två duobehandlingsrum för de som vill boka behandlingar tillsammans.

– En trappa upp har vi yoga på lördagar i en konferenslokal som vi inrett så att all teknisk utrustning lätt kan täckas. Det kan man boka även som en gruppaktivitet för konferensen, säger Anne-Maj.

Konferera i spamiljö
Havspaviljongen kan ta upp till 60 konferensgäster i det största rummet. I de två tornrummen finns också två mindre grupprum i två plan som lämpar sig väl för ledningsgrupper. På övervåningen är möblemanget mer strikt och man får känslan av att befinna sig på en båt eftersom vattnet utanför omgärdar rummets utsikt. På det nedre planet har man sin egen lounge för mer informella samtal och fika om man vill det.Se alla inom temat här

Senaste i Reportage


Erbjudanden

Till alla erbjudanden »

Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.