Nya möjligheter till små- och storskaliga internationella möten - | Konferensvärlden
Reportage > Nya möjligheter till små- och storskaliga internationella möten

Nya möjligheter till små- och storskaliga internationella möten

Den 1 november öppnade Clarion Hotel Arlanda Airport, som blir Arlandas hittills största hotell och Clarion Hotels mest omfattande satsning med utrymme för möten, evenemang, konst och design. Hotellet är inrymt i en tretton våningar hög glasbyggnad som på flera håll bjuder på en hänförande utsikt över Arlandas start- och landningsbanor.

Text: Annika Wihlborg

26 november 2012, uppdaterad: 17 juni 2013

Clarion Hotel Arlanda Airport är i det närmaste integrerat med flygplatsen. Närheten till omvärlden märks tydligt, inte minst på hotellets design, som bland annat hämtats från Italien. Hotellet har satsat rejält på konferensdelen med 44 mötesrum i olika storlekar, varav 17 styrelserum, och en bankettsal med 900 sittplatser. I anslutning till konferensavdelningen finns en lounge och restaurang Runway med 450 sittplatser.

– Vi ser oss som ett komplement till de hotell och mötesplatser som redan finns på Arlanda, men anser förstås att vi har ”det lilla extra”, säger Johan Svensson, VD på Clarion Hotel Arlanda Airport.

På hotellets tolfte våning finns restaurangen Kitchen & Table, som är en fortsättning på Clarion Hotels samarbete med den New York-baserade stjärnkocken Marcus Samuelsson. Kitchen & Table är ett helt nytt restaurangkoncept som influerats av Manhattans kulinariska smältdegel. Det blandas med lokala specialiteter som baseras på säsongens råvaror från gårdarna runt Sigtuna. Tanken är att konceptet ska lanseras på samtliga Clarionhotell i Norden.

Framtidens mötesplats
Arlanda är en av få huvudstadsflygplatser i Europa som hittills inte kunnat erbjuda ett storskaligt konferenshotell.

– Tidigare talade man om att få ut mesta möjliga av mötesdagen, idag har fokus i allt större utsträckning förflyttats till att maximera varje mötesminut. Jag tror att flygplatshotellen kommer att spela en allt viktigare roll i framtidens mötesvärld, de erbjuder ett tidseffektivt alternativ när man samlar konferensdeltagare från olika delar av Sverige eller världen, säger Johan Svensson.

Storskalig fotokonst
Clarion Hotel Stockholm och Clarion Hotel Sign har gjort sig kända för att kunna erbjuda sina gäster konst- och designupplevelser utöver det vanliga. På Clarion Hotel Arlanda går man i samma fotspår. Runtom på hotellet möts man av konst och design, från fotokonst till skulptur. I restaurang Runway kan matgästerna exempelvis beskåda fotografduon Sara Appelgren och Johan Willners storskaliga porträttserie som avbildar människor med anknytning till flygplatsens miljöer. Ernst Billgrens fontän i mosaik och terrazzo från 1991 har restaurerats och försetts med nya detaljer i brons.

Högst upp i hotellet öppnar naturfotografen Mattias Klum Galleri Klum, där utställningar med naturfotografi kommer att avlösa varandra. Och i lobbyn hänger ”Dawid”, Björn Dawidssons fotografi av en örnvinge som symboliserar styrka, vaksamhet, flykt och frihet.

Om Clarion Hotel Arlanda Airport
• 414 rum varav 238 är standardrum, 158 superiorrum och 5 är Deluxe-rum.
• 13 sviter varav 6 är utrustade för konferens.
• 44 mötesrum, det största är en bankettsal på 800 kvadratmeter med kapacitet för upp till 900 personer.
• Skybar med à la carte.Se alla inom temat här

Senaste i Reportage


Erbjudanden

Till alla erbjudanden »

Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.