Nya mötesformer på MOOD - | Konferensvärlden
Reportage > Nya mötesformer på MOOD

Nya mötesformer på MOOD

MOOD Stockholm öppnade upp i slutet av mars som en nytänkande och unik handelsplats mitt i Stockholm city. Här finns också kreativa platser för möten.

Text: Malin Svensson

22 maj 2012, uppdaterad: 17 juni 2013

Från en död och lite skrämmande del av Stockholms citykärna har tre kvarter bundits samman till en levande oas och skapat en förhöjd känsla av att vara mitt i händelsernas centrum. På MOOD Stockholm samsas nya konceptbutiker som Rodebjer, Day och Scotch & Soda med kända krögares restauranger för olika möten och sinnesstämningar.

– Vi är komplexa, allt handlar om känslor, och utifrån det har vi skapat tre olika zoner för shopping, berättar marknadschefen Jonas Sandström.

Ljud som förstärker
För att riktigt väcka liv i våra känslor används en väl uttänkt design, även ljudmässigt. Wishing vänder sig till de unga moderna kunderna och kännetecknas av mörka butiksfronter, med ett avslappnat behagligt ljud som för tankarna till London och kvarteren kring Notting Hill. Desire går i pastelltoner och visar upp ett brett urval av exklusiva varumärken och ett mer kristallklingande ljud. I zonen Everyday finns allt för de mer vardagliga behoven, som skoaffär, dambutiker och spa. Butiksfronterna har mer färg och ljudet är mer livligt.

Möte i trädkoja
På våning tre finns terrasser med gröna planteringar och plats för en affärslunch i solen. Givetvis till ett förstärkt ljud av fågelkvitter. För mer avskilda möten kan man hyra någon av de nordiskt designade trädkojorna med plats för tio personer. Maten beställs från Café Egoïste intill och hissas upp i fina korgar. Längst in i Café Egoïste finns en mer dämpad working lounge där man kan hyra in sig per timme; en arbetsplats eller hela rummet som mötesplats om man vill. Här finns alla faciliteter som behövs för jobbet.

I citykärnan jobbar runt 70?000 personer och bara i kvarteret där MOOD ligger, har ungefär 2 000 personer sin arbetsplats. För att underlätta vardagen erbjuds en conciergetjänst som hjälper till med allt från hundpassning till biltvätt. Det är också här man bokar möte i trädkojan och till de mobila arbetsplatserna.

- I takt med att de stora företagen flyttar ut från staden, kommer nya ofta konsultativa tjänsteföretag in som inte har lika stort behov av fasta arbetsplatser och mötesytor. Man träffas mer och mer utanför kontoret i offentliga miljöer och vi vill kunna erbjuda mötesformer som passar för dem, säger Jonas.Se alla inom temat här

Senaste i Reportage


Erbjudanden

Till alla erbjudanden »

Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.