Nypolerade Sundspärlan prövar nya vägar - | Konferensvärlden
Reportage > Nypolerade Sundspärlan prövar nya vägar

Nypolerade Sundspärlan prövar nya vägar

Nordvästra Skåne har fått en ny aktör på mötesmarknaden. Efter en påkostad renovering är traditionsrika Sundspärlan i Helsingborg redo för framtiden som en kombinerad evenemangs- och konferensarrangör.

22 oktober 2009, uppdaterad: 28 maj 2013

Av: Kristin Fridholm

Klockan börjar närma sig lunch och det råder febril aktivitet i varje vrå. Klockan 19.00 kommer gästerna och då ska allt vara klart och fungera problemfritt. På scenen övar en av kvällens artister, Maja Gullstrand, på sitt sångnummer, överallt springer män i arbetsbyxor med verktyg i händerna och mobiltelefonerna ringer. Alla rycker i min intervjuperson – ena gången är det ett larm som strular och andra gången vill någon ha honom upp på scen för att öva på bandknytningssermonin inför kvällen.

– I kväll ska vi nämligen inte klippa några band utan knyta dem i stället. Knuten ska symbolisera samarbetet/mötet mellan organisationer, arenor och näringsliv här i regionen på konferenssidan och även de möten som sker mellan människor genom våra nöjesarrangemang, förklarar Albert Alexandersson, vd för Sundspärlan i Helsingborg.

Den som är bekant med Sundspärlan sedan tidigare känner byggnaden som en dansbandslokal från tidigt 70-tal och en utescen för somriga musikspelningar. Parken runt omkring i är en gammal folkpark som anlades redan i slutet av 1800-talet.
Men i våras startade den omvandlingsprocess som tagit Pärlan in i 2000-talet. Entrén har byggts om helt och fått en välkomnande lounge med moderna möbler, en stilren entrédisk/bar, spännande belysning och fantasieggande metallkonst på väggarna. Den stora danslokalen har fått ett rejält lyft med ny inredning, skjutväggar och skira tygstycken som skärmar av de olika delarna. Även här har stor vikt lagts vid att skapa olika miljöer med belysningen.

För i och med ombyggnationen ska Sundspärlan gå från dansbandsmetropol till modern evenemangsarrangör och konferensvärd.
– Stora krogshower och spelningar har vi lång erfarenhet av, men konferenser blir den stora utmaningen, säger Albert Alexandersson med entusiasm. Där behöver vi få in kompetens utifrån och från och med nästa vecka kommer vi att ha en person som ska arbeta heltid med organisationen kring och marknadsföringen av konferensverksamheten.

Efter rundvisningen sätter vi oss i loungen och här råder ett påtagligt lugn jämfört med i resten av huset. Dagtid ska detta utrymme fungera som mottagningslokal/reception alternativt utrymme för minimässor. På kvällar blir det en bar med ytor för mingel och pianobar.
Den stora Nils Poppesalen som denna kväll ska hysa cirka 650 premiärgäster rymmer som konferenslokal cirka 1 000 personer. Emellertid kan den delas av i sektioner för olika stora sällskap och även fungera som matsal. Köket har kapacitet att serva 1 200 gäster. Längs lokalens långsidor finns även ett par mindre konferensrum och grupprum.

Albert Alexandersson gillar utmaningen i att använda samma lokaler för musikarrangemang och konferensverksamhet.
– Vi kommer att arbeta mycket med ljussättningen, färger och andra knep som snabbt kan förvandla stämningen i ett rum. Det är en utmaning, men jag tror att vi är på rätt väg, säger han.

Investeringsmässigt har Sundspärlan satsat fem miljoner kronor av eget kapital i ombyggnationen. Resterande summa, 20 miljoner kronor, kommer från anläggningens huvudägare; Peab, HSB, Riksbyggen samt Helsingborgs stad.
Anledningen till att Sundspärlan väljer att satsa på nya områden och ge sig in i mötesbranschen är att man sett en stor efterfrågan på just större konferenslokaler i nordvästra Skåne.

– Vi befinner oss i en tillväxtregion där många företag är eller vill bli etablerade. De större lokaler som finn idag som exempelvis Konserthuset inne i Helsingborg får ideligen fler bokningsförfrågningar än de kan ta emot. Jag ser inte att vi kommer att konkurrera med de andra möteslokalerna utan snarare komplettera och locka fler och större företag att konferera här, säger Albert.Se alla inom temat här

Senaste i Reportage


Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.