Nystart för HavsVidden - | Konferensvärlden
Reportage > Nystart för HavsVidden

Nystart för HavsVidden

Det händer mycket på HavsVidden nu. Anläggningen har haft stängt mellan januari och mars för utbyggnad av matsalen. Dessutom planeras två nya separata konferenshus på klipporna vid havet. KonferensVärlden passade på att uppleva förändringarna på plats.

27 maj 2009, uppdaterad: 28 maj 2013

Vi åker längs med den ringlande röda vägen ut till Geta som ligger så långt norrut man kan komma på fasta Åland. Den röda graniten som färgar Ålands jord finns bara på ön, och är något av ett signum. Bland kobbar och tallar ligger en mängd svarta och kubistiskt formade byggnader. Utifrån smälter husen in i omgivningen och inredningen är sparsmakat modern. Luften är krispig som det ofta blir i norrläge, och det susar i trädkronorna på ett sätt som det bara gör vid havet. Trots att det ligger en och annan snöfläck kvar skulle det lika gärna kunna vara sommar när jag drar upp persiennerna vid sjutiden. Det beror troligtvis på havet och de många barrträden som är gröna året om. Glöm inte att packa en vindtät jacka bara. HavsVidden ligger i norrläge vilket ger vackra solnedgångar men även kraftiga stormar. Havet är oberäkneligt men du kan lita på är att det sällan ligger kav lugnt på våren och hösten.

NyinvesteringarKökschefen Christian "Borgå" Sveholm är en del av satsningen på HavsViddens restaurang, som fått en extra utbyggnad med glasfönster mot havet. I den nya matsalsdelen sitter man nästan i talltopparna och i linje med horisonten.

- Restaurangen har plats för upp till 140 gäster i sällskap. Menyn är komponerad för att ge gästerna en smak av Åland, och man försöker använda lokala råvaror. En konditor bakar alla bröd och bakverk på plats. Vilket är lite farligt för oss som jobbar här, säger Marika Sundqvist, sälj och marknadsansvarig på Havsvidden.

Marika berättar att de även är på gång att bygga ett litet gym. I dag finns en inomhuspool och två bubbelpooler. När vädret tillåter kan man besöka HavsVidden med båt också. Lite beroende på storlek kan mellan 15-25 besökande båtar förtöja i gästhamnen.


HavsutsikterZaida Fagerström, reception och bokningsansvarig på HavsVidden, säger att de planerar en hel del nybyggen framöver.

– Vi planerar att bygga ett konferenshus för upp till 32 personer ute på klipporna närmare havet. Det är ritat av Thomas Sandell. Vår vision längre fram i tiden är att bygga ett större konferenshus nedanför huvudbyggnaden som skall inrymma två större lokaler och en typ av bistro bar. Men det är således mer långsiktiga planer för framtiden.

Redan i dag finns goda möjligheter att konferera med utsikt över havet. Samtliga rum känns ljusa och luftiga med stora glasfönster.

– Tall heter vår största konferenslokal med utsikt över hamnen och havet. Här ryms ungefär 70 personer i biosittning och 30 i u-bordssittning. Det går naturligtvis även att placera ut grupper i flera stationer runt om i rummet. Vi möblerar upp rummet utefter era önskemål och planer för arbetet.

I den lite mindre lokalen Klippan kan gästerna njuta av den härliga utsikten över hamnen och havet.

– Här sitter 10 personer bekvämt i styrelsesittning. Perfekt för det mindre företaget, styrelsen eller ett grupparbete, menar Marika.

För att locka konferensgrupperna till Ålands norra udde berättar Marika att de försöker ha lite annorlunda aktiviteter.

– Under våren satsar vi på en Må Bra-helg tillsammans med Ulrika Davidsson. Silversmide, och akvarellmålning vid havet är också något vi tror på.

ResorthusThomas Sandell, som är en av Sveriges mest namnkunniga och prisbelönta arkitekter, har inte bara ritat de senaste konferensbyggnaderna. Han står också bakom de resorthus som nu byggs på HavsVidden. Eftersom utländska medborgare utan hembygdsrätt inte får äga fast egendom på Åland är kusten fortfarande oexploaterad. Däremot är det tillåtet för svenskar och andra utländska medborgare att vara delägare i ett fastighetsbolag.

– För att kunna erbjuda fritidsboende på HavsVidden skapas därför ett aktiebolag som arrenderar marken på 99 år med förlängning. En del av ägarna låter oss sedan hyra ut fritidshusen under lågsäsong till bland annat konferensgäster, men det är inget tvång, förklarar Marika.Se alla inom temat här

Senaste i Reportage


Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.