Nytt eventhotell vid Friends Arena - | Konferensvärlden
Reportage > Nytt eventhotell vid Friends Arena

Nytt eventhotell vid Friends Arena

Den 31 augusti öppnar Quality Hotel Friends, i direkt anslutning till Friends Arena i Solna. Rulltrappan i den nya hotellentrén leder direkt upp till konferensplanet och blir även ingång till Friends Arenas 92 VIP-loger på samma plan.

30 augusti 2013, uppdaterad: 6 mars 2015

TEXT: MALIN SVENSSON

Efter tre års planering och byggnation står nu Quality Hotel Friends klart. Det största konferens- och eventhotellet i Norden har blivit ett eget landmärke vid infarten till Stockholm. En 25 våningar hög vit skrapa med 1 000 runda fönster som signum. Quality Hotel Friends ligger i Arenastaden, det som håller på att formas till en helt ny stadsdel i Solna. Här byggs 2 000 nya bostäder och kontorslokaler, och 2015 öppnar shoppingcentret Mall of Scandinavia med 230 butiker. Kollektivtrafiken utökas också, bland annat med en närmare uppgång från pendeln och en ny tvärbanestation. 

Nischat eventhotell
– Vi har nischat oss och kallar oss själva för eventhotellet. Vi ska vara bäst på att kunna ge en oförglömlig upplevelse till våra gäster, säger Joanna Walstam, konferens- och evenemangschef för Quality Hotel Friends.
Hotellet har en konferensavdelning och en eventavdelning. Konferensdelen ansvarar även för hotellets 92 VIP-loger på Friends Arena, medan eventdelen ansvarar för all mat och dryck i arenan, samt för en av Stockholms största bankettsalar som rymmer 1 800 sittande matgäster.

– Vi kan ta emot allt från två till 65 000 gäster. Detta är en öppen mötesplats för alla och det är vår enorma styrka. Här kommer du att bemötas av professionella människor som har mycket hjärta i det de gör. Som gäst ska du känna dig omhändertagen, bli sedd och hörd. Därför jobbar vi med projektledare som hjälper till att dra upp riktlinjerna för mötet – från logistik och vad man vill ha ut av mötet till mat, dryck och boende. Det tror vi skapar den bästa helhetsupplevelsen. 

Stora mötesrum och teknologi
Konferensavdelningen har dubbel takhöjd mot övriga hotellet.
– Vi valde att ha lite större mötesrum här för 30-90 personer, istället för många små för att vi tror att efterfrågan på dem är större. Det skapar också en flexibilitet i att kunna ha olika typer av möten, även för färre deltagare, säger Joanna.

Man har också satsat på teknologi. Allt är trådlöst och deltagarna kan vara uppkopplade samtidigt mot en väggskärm, det gör det möjligt att snabbt byta användare under mötet. På väggen finns en användarvänlig styrpanel som reglerar all övrig teknik.
– Men det allra viktigaste för oss är bemötandet mot våra gäster. Oavsett hur bra teknik, rum, boende och mat och dryck vi har kommer vi aldrig komma ifrån den mänskliga kontakten. Det är det som är mötet, säger Joanna.

FAKTA QUALITY HOTEL FRIENDS
• Drygt 2 800 kvm konferenslokaler.
• 25 våningar, 400 dubbelrum och sviter.
• Konferens och bankett med en kapacitet att ta emot 2 000 personer.
• Största lokalen på 2 000 kvm med 8 meter i takhöjd samt egen entré.
• Lobbybar, 100 pers.
• Huvudrestaurang, 400 pers.
• Top floor restaurang och skybar, 150 pers.
• Gym, bastu, relaxavdelning.
• 4 000 p-platser för personbilar och 300 p-platser för bussar.
Se alla inom temat här

Senaste i Reportage


Erbjudanden

Till alla erbjudanden »

Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.