Nytt tv-program om konferenser! - | Konferensvärlden
Reportage > Nytt tv-program om konferenser!

Nytt tv-program om konferenser!

Konferensresan är ett nytt tv-program med premiär på Kanal 5 i början av nästa år. Det är en dokumentärt berättad tv-produktion som skildrar det vardagliga livet på en konferensanläggning i Stockholm.

6 maj 2010, uppdaterad: 28 maj 2013

Maria Lycknert är regionansvarig SHR Stockholm som är med och startar nya dokusåpan ”Konferensresan”.

Hur kommer det sig att SHR ska göra den här satsningen?

– Det hela började med att SHR Stockholm sålde Konferenspoolen. Därefter fick vi i uppdrag av medlemmarna att återinvestera pengarna vi fick från försäljningen att stärka Stockholm som konferensstad. Efter att ha kontaktat alla medlemmar samt olika pr-byråer kom vi fram till att bland de mest intressanta förslagen var att utnyttja nya medier samt digital marknadsföring. Uppdraget gick till den digitala reklambyrån Great Works som leder inspelningen (och produktion) av Konferensresan.

Vilket ”fokus” kommer programmet att ha?

– Det finns flera lyckade exempel där branscher bidragit, goda exempel är ”Färjan”, SOS Gute, Kustbevakarna, och Ullared. Nu utspelar sig handlingen istället på en konferensanläggning. Vi kommer att få följa det dagliga arbetet och olika medarbetare. Inspelningen börjar i maj med en audition bland de anläggningar som vill vara med. Enda kravet är att de ligger i Stockholms län och är medlemmar i SHR. Inspelningen kommer att påbörjas i vår och fortsätta till i augusti-september och programmet sänds första kvartalet 2011 på Kanal 5 i fem avsnitt till att börja med. I förlängningen kanske kanal 5 kan ta över och bekosta samt driva produktionen vidare utan oss.

En dokusåpa – varför?

– Förhoppningsvis kommer programmet att göra Stockholm till en attraktivare konferensdestination. Vi kommer att visa på mångfalden och utbudet av konferensanläggningar, så marknadsföringen kommer att bli stor. Förhoppningen är att Konferensresan ska ha samma effekt för konferensbranschen som inredningsprogrammet ”Room Service” har haft för måleribranschen sedan det började sändas för 10-12 år sedan. Ett tv-program betyder otroligt mycket för en bransch. Vi tror också att serien kommer att locka ungdomar och arbetssökande att intressera sig för att arbeta inom konferensbranschen.Se alla inom temat här

Senaste i Reportage


Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.