O´Learys öppnar Event Center - | Konferensvärlden
Reportage > O´Learys öppnar Event Center

O´Learys öppnar Event Center

Vid Norrtull i Stockholm finns sedan 2 september världens största O´Learys-restaurang. På 2 500 kvadratmeter kan konferensgrupper avsluta en mötesdag med att kämpa mot varandra i exempelvis bowling, golf eller basket.

Text: Matilda Andréasson

19 oktober 2011, uppdaterad: 28 maj 2013

Som O´Learys-konceptet påbjuder är väggarna täckta med bilder av amerikanska sportstjärnor. De grön- och vit-rutiga dukarna finns där, liksom de många tv-skärmarna. En av skärmarna är egentligen 16 stycken 47-tummare, som tillsammans utgör Europas just nu största videovägg på 200 tum. Så det är mycket som är stort och klassiskt med nya O´Learys Event Center, som restaurangen heter, men även om ägarna inte kan påverka inredningens utseende så har de lyckats bygga upp ett ställe som ändå känns lite unikt.
Och att det på annat håll i Sverige nu byggs en O´Learys-restaurang som är ännu större är ingenting som stör delägaren Henrik Hermansson.
– Detta blir ändå lite av O´Learys flaggskepp i Stockholm, säger han.
Lokalen består av tre våningar, eller egentligen fyra om man räknar med 3D-rummet som ligger på en egen liten våning högst upp. Här finns möjlighet att se sport med lite djup i samtidigt som man äter. På entréplan och en trappa ner är det matsalen som dominerar, med möjligheter till lunch, middag eller after work-häng. Här finns bland annat ett stort buffébord och i ett av hörnen finns det planer på att ha liveband med dans. Allra längst ner finns ytterligare en bar, och alla de aktiviteter som finns att välja på. Eller vad sägs om pingis, golf, skytte, bowling eller biljard? Här finns också tio spelsimulatorer där deltagarna kan tävla mot varandra och kollegorna kan följa spelet på en skärm i baren utanför.

Konferens med KennedyMen erbjudandet stannar inte vid barhäng och roliga aktiviteter. På den nedre våningen finns också två lokaler helt anpassade för konferenser. Det största rummet kallas Cape Cod, efter den fashionabla halvön utanför Boston, och kommer när det inretts färdigt att vara dekorerat med svartvita tavlor från svunna tider. Här finns plats för 65 personer i biosittning, och det går också att möblera för middag. Det mindre rummet bär namn efter president Kennedy, som ju också hade hus på Cape Cod och fortfarande starkt förknippas med området. Den klassiska styrelserumsmöbleringen i Kennedy-rummet har en lite speciell historia, då platschefen Edward Lundberg åkte långväga för att hitta vad han sökte.
– Jag hittade bordet på Blocket, och körde till Härnösand för att hämta det. Det har stått i styrelserummet på Sparbanken där, berättar han.
På samma våning finns också en röd läktare för till exempel företagspresentationer eller samlingar, och genom ett samarbete med Wennergren Center ett stenkast bort kan en hörsal för upp till 180 personer erbjudas.
Att vara en spontan konferensgrupp kan löna sig på O´Learys, då det kommer att finnas möjlighet till drop-in-konferenser. Detta innebär att ingen lokalhyra tas ut om mötesrummen är obokade och man har möjlighet att dyka upp på kort varsel.
Av de 70 O´Learys-restauranger som finns runtom i Europa idag är det ganska få som har konferensmöjligheter, och ännu färre som har lokaler särskilt byggda för det. Med denna möjlighet hoppas Henrik och Edward att många företag ska lockas hit, och gärna spendera en heldag. I konkurrensen med andra aktivitetshus och bowlinghallar tror de att de kommer att stå sig bra, och de är mycket nöjda med sina premiärveckor.
– Vi levererar en helhetsupplevelse i en avslappnad miljö, och vi är så mycket mer än bara bowling. Vi tror att vi är lite bättre helt enkelt, skrattar Edward.Se alla inom temat här

Senaste i Reportage


Erbjudanden

Till alla erbjudanden »

Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.