Östergötlands pärla - | Konferensvärlden
Hotell Sommarhagen
Hotell Sommarhagen
Hotell Sommarhagen
Hotell Sommarhagen
Hotell Sommarhagen
Reportage > Östergötlands pärla

Östergötlands pärla

Hotell Så nära, men ändå så långt bort. På Hotell Sommarhagen, precis mitt emellan Stockholm och Göteborg, finns ingen stress och inga måsten. I klassiskt lantlig miljö med den vilda naturen inpå husknuten frodas både mötet och gemenskapen.

Mia Wibacke Bornberger

21 mars 2019,

Få platser fångar bilden av Sverige och dess mytomspunna natur lika pricksäkert som Hotell Sommarhagen, beläget strax norr om sjön Sommen i det natursköna södra Östergötland. Den före detta prästgården, med anor från 1500-talet, är faluröd, klädd med lockläktspanel och vita knutar och omfamnas av skog, sjöar, gläntor och hagar. Gårdsplanen och husen omges av välskötta gräsmattor, ståtliga löv- och äppelträd, bärbuskar och små odlingar och ingen blir förvånad om en eller annan älg traskar förbi utanför konferensfönstret. Det naturliga lugnet och harmonin är ständigt närvarande.

– När gäster anländer hit och kliver ur bilen är det som om deras axlar sjunker ner en hel decimeter. De insuper det fridfulla, tystnaden och omgivningarna. Den känslan sätter fart på kreativiteten, som man sedan tar med sig till mötet, vilket borgar för en givande konferens. Att släppa stressen totalt som du gör här löser många problem, säger Marianne van den Broeck, som tog över Hotell Sommarhagen för ganska precis 15 år sedan och som sedan dess låtit totalrenovera, bygga till och förfina gården, samtidigt som den klassiska miljön har bevarats. 

Ren rekreation

Både sällskapsrum och flertalet övernattningsrum är inspirerade av äldre ”prästgårdsstil”, med mönstrade tapeter, välvda sänggavlar och möbler tillverkade med snickarglädje. Inredningen går igen även i konferenslokalerna varav den ena har en stor ljus veranda med utsikt över ängar, hagar och sjö. Den andra, tioendeboden från 1700-talet, går i charmig allmogestil med breda golvtiljor och träpanel på väggar och i tak.

– När vädret tillåter väljer många dessutom att sitta i trädgården och konferera. Mer prestigelöst och avslappnat kan det knappast bli. Men det bästa med Hotell Sommarhagen är att man alltid har hela stället för sig själv. Bokar du en konferens hos oss så är du här exklusivt med din grupp, och vi finns alltid till hands och skräddarsyr upplevelsen för att det ska passa gruppens önskemål och krav. Om mötet drar ut på tiden och man blir sen till lunchen: lugn, vi löser det. Gästerna sätter tidsramarna, inte vi, säger Marianne van den Broeck.

När det gäller aktiviteter, utflyktsmål och äventyr är det upp till var och en att bestämma hur mycket eller lite man vill ägna sig åt. Kanske väljer gruppen att fokusera på teambuilding eller ren rekreation. Att slå sig ner i den vedeldade badtunnan intill relaxavdelningen är ett sätt att njuta, att ge sig ut på guidad fisketur med garanterad fiskelycka, paddla, cykla, vandra, övernatta i vildmarkscamp, eller glida fram i ångbåt på Sommen är några andra. 

– Varje konferens är unik och vill man till exempel bjuda sina utländska gäster eller kollegor på svenskt midsommarfirande så arrangerar vi det också, inklusive folkdans, majstång och traditionell mat. En annan omtyckt aktivitet är Tracker, en övning som görs utomhus där beslutsfattande och problemlösning är det centrala. Alla kan vara med, det är inte fysiskt krävande, men ändå en riktig adrenalinhöjare. Är det du som jagar eller blir jagad? 

Melodiska melodier

En populär och lite ovanlig stämningshöjare är ”Spela blåsinstrument”. Gruppen delas in i mindre grupper och tränar in olika musikstycken på trumpet, trombon, klarinett och saxofon. 

– Alla börjar på samma nivå, inga förkunskaper krävs och det är ingen tävling. Bara kul. Och du kan tänka dig hur det låter, säger Marianne van den Broeck och skrattar. I slutet sätter man ihop grupperna – och melodierna – och det brukar bli succé. 

Hotell Sommarhagen lever nära den omgivande naturen och arbetet med hållbarhet har blivit en del av vardagen. Tvätten tas om hand på plats och får sommartid hängtorka utomhus, vatten pumpas ur gårdens brunn, all mat lagas i det egna köket, fisk och vilt fångas i de närliggande sjöarna och skogen. På Hotell Sommarhagen konfererar du i samklang med naturens rikedomar.

Läs vidareSe alla inom temat här

Senaste i Reportage


Erbjudanden

Till alla erbjudanden »

Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.