På gränsen mellan land och hav - | Konferensvärlden
Sandhamn Seglarhotell
Sandhamn Seglarhotell
Sandhamn Seglarhotell
Sandhamn Seglarhotell
Reportage > På gränsen mellan land och hav

På gränsen mellan land och hav

Konferenspärlor Konferens, bröllop, 50-årsfest under vinterhalvåret eller härligt barhäng med bad om sommaren. Sandhamns Seglarhotell är en komplett skärgårdsupplevelse – lika inbjudande under årets alla dagar.

Text: Mia Bornberger

12 mars 2018,

Här är det alltid vackert. Att sitta i hotellets härliga glashus fem meter från havet och se höststormen vina utanför eller januarisnön gnistra är helt magiskt. Det kan om möjligt göra ön än mer intagande än vad den är på sommaren, säger Pär Björkänge, vd för hotell- och konferensanläggningen Sandhamn Seglarhotell.

Sandhamn ligger i det förföriska gränslandet mellan skärgård och öppet hav. I väster vilar Stockholms skärgård som en trygg famn, i öster ligger Östersjön vidöppen. Och båtturen ut till ön är en upplevelse i sig.

– Att kliva ombord i centrala Stockholm och sedan under två timmar, eller en halvtimme med snabbåtarna från Stavsnäs, resa genom vår trolska skärgård är en lisa för själen, oavsett tid på året, berättar Pär Björkänge.

Samlingspunkt för kultureliten

Sandhamn var redan i slutet av 1800-talet ett populärt resmål för sol- och badsugna stockholmare. Kultureliten, med bland andra Anders Zorn, August Strindberg och Gustaf Fröding, var trogna besökare på ön. Och att även litterära personer av modernare snitt fattat tycke för ön är lätt att förstå. Deckarförfattarinnan Viveca Sten, som har tillbringat många somrar här, låter sina böcker ta avstamp i den lilla skärgårds-idyllen med dess karga klippor, vita stränder, röda trähus, sekelskiftesbyggnader och smala stigar.

Pool både ute och inne

Hotellet har ett ypperligt läge mitt i hamnen på ön. Här finns ett flertal restauranger och ett besök i Seglarrestaurangen är i det närmaste ett måste för alla som kommer till Sandhamn. Restaurangen är från 1800-talet och har en hänförande panoramavy ut över byn, hamnen och det glittrande vattnet, och maten är av högsta klass. På tallriken hittar man klassiska rätter med modern touch, naturligtvis inspirerade av skärgårdsmiljön.  

Den som vill bada och relaxa på spa kan göra det året runt. Sandhamn Seglarhotell har pool både inomhus och utomhus, och sommartid förvandlas poolområdet till fartfyllda Sea Club med bar och grillmeny.

Parkera båten och ät lunch

För konferensen finns elva lokaler i storlek för upp till 150 personer. Så gott som alla har utsikt mot vattnet och man kan i stort sett möblera som man vill. Fyra grupprum ligger i direkt anslutning till poolområdet. Även om dagkonferenser förekommer väljer de flesta grupper att övernatta och för dem som vill kombinera sitt möte med aktiviteter finns allt från segling, kajak, RIB-båtar, havsfiske till lerduveskytte och guidade vandringar.

– På hotellet har vi 194 bäddar, men vi har också vår egen lilla hamn med plats för 35 båtar. Det finns företag som kommer hit i egen båt varav en del bor på hotellet, andra på båten. Sommartid har vi också tre restaurangplatser för kortare ”parkering”. Du lägger till, går upp och äter lunch och åker igen, säger Pär Björkänge.

–  Sandhamn skänker sinnesfrid. Att komma hit, uppleva vårt underbara hotell, äta gott, tillbringa en timme vid bastuflotten på kvällen och ta en morgonpromenad genom byn efter frukost är en totalupplevelse i sig.

Sandhamn Seglarhotell

Sandhamn Seglarhotell har 79 dubbelrum, tre sviter, nio lägenheter för två–fyra personer med eller utan balkong och en havsvilla. 194 bäddar totalt. Restaurangdelen rymmer upp till 330 sittande middagsgäster.

Erbjudande: Boka konferens före den 30 april så bjuder Sandhamn Seglarhotell
på aktivitet i form av badtunna och bastuflotte.

Läs vidareSe alla inom temat här

Senaste i Reportage


Erbjudanden

Till alla erbjudanden »

Få vårt nyhetsbrev

Snabb söktjänst och kostnadsfri bokningshjälp med allt för konferenser, möten och event.

Kontakta oss!

Telefon: 08-506 285 00 | 020-10 00 59

Adress: Industrivägen 1, 171 48 Solna

E-post: info@bokningsbolaget.se

www.bokningsbolaget.se


Medverkan och annonsering

Läs mer om de exponeringspaket som vi erbjuder företag inom möten, event och konferens.

Allt inom möten och konferens

Konferensguiden | KonferensVärlden | Festplatsen
Få konferensoffert redan idag!  Följ oss på Facebook
Följ oss på Facebook så får du uppdateringar om nyheter och erbjudanden.